Cambodja heeft zijn grenzen heropend voor internationaal gevaccineerde reizigers

De reisindustrie in Cambodja heeft reden tot feestvieren nadat de regering onverwachts besloot de quarantaine voor alle gevaccineerde reizigers af te schaffen.

Het Zuidoost-Aziatische land hief de reis- en inreisverboden na 18 maanden op. Deze stap is in harmonie met buurlanden Thailand en Bali in Indonesië.

Premier Hun Sen maakte via een audiobericht op zijn Facebook-pagina bekend dat geselecteerde mensen nu in zijn geheel door Cambodja kunnen reizen zonder door quarantaine te gaan. Er zijn;

  • Alle volledig gevaccineerde toeristen
  • Regelmatige reizigers, en
  • Mensen uit het bedrijfsleven

Deze beslissing verving het eerdere plan om vanaf 30 november beroemde stranden weer open te stellen voor bezoekers zoals Koh Rong, Dara Sakor en Sihanoukville.

Hij beval het ministerie van Toerisme, het ministerie van Volksgezondheid en andere aanverwante sectoren zich aan deze maatregelen te houden. Hij voegde er ook aan toe dat de beslissing snel was om het land te heropenen.

Bij aankomst is de enige vereiste een PCR-test, en als deze negatief blijkt te zijn, kunnen ze zich verplaatsen waar ze willen. Ze zullen twee negatieve COVID-19-tests moeten ondergaan – één 72 uur of langer voor vertrek en één wanneer ze aankomen in Cambodja.

Niet-gevaccineerde bezoekers moeten in quarantaine

Bij aankomst in Cambodja moeten niet-gevaccineerde reizigers nog 14 dagen in quarantaine. Ze worden ook verondersteld een PCR-test te doen voordat ze toestemming krijgen om vrij te bewegen.

Cambodja zegt dat de premier besluit de economie te stimuleren

Cambodja is het eerste Aziatische land dat beperkingen opheft en zijn grenzen volledig opent. Het is een verademing voor de verzwakte toeristenindustrie. Alleen al vorig jaar daalde de omzet van deze industrie drastisch van ongeveer $ 5 miljard in 2019 tot slechts $ 1 miljard in 2020. De daling weerspiegelde een drastische daling van meer dan 6,6 miljoen bezoekers naar 1,3 miljoen buitenlandse aankomsten het jaar daarop.

De reisbranche wacht met spanning op volledige heropening nu de vaccinatiegraad in Cambodja blijft stijgen. Volgens All Dreams Cambodia is de vaccinatiecampagne van het land een ongelooflijke prestatie.

De algemeen directeur, Jacques Guichandut , was tevreden met het resultaat. Hij deelde het fantastische nieuws via zijn LinkedIn, verwijzend naar Cambodja als “een klein land met een groot hart”. Als eerste Zuidoost-Aziatische land dat de grenzen zonder beperkingen opende, bedankte hij de koninklijke regering van Cambodja voor het voortouw nemen. Hij bevestigde dat het land klaar is om iedereen te verwelkomen.

Hij pleitte eerder voor de heropening van de grens en verklaarde dat toerisme vóór de pandemie goed was voor ongeveer 20% van de economie. De Chinese inwoners kunnen pas in het tweede of derde kwartaal van 2022 reizen. Daarom is het nodig om alle internationale markten te targeten.

Hij toonde aan dat de enige manier om internationale bezoekers aan te trekken is door de beperkingen en beperkingen voor de heropening van het hele land op te heffen.

Ter ondersteuning van zijn betoog zag hij hoe meer dan honderd landen wereldwijd klaar staan om volledig gevaccineerde bezoekers te ontvangen, zoals;

  • Thailand
  • Costa Rica, en
  • Kroatië

Mensen hebben nu de vrijheid om te kiezen waar ze willen reizen en op vakantie gaan. Dit betekent dat ze alleen naar Cambodja zullen reizen als het land gunstige voorwaarden bevordert.

Vaccinatiestatus van Cambodja

Momenteel is Cambodja het 11e meest gevaccineerde niet-Europese land ter wereld. Het is ook de plaats waar alle volwassenen de vaccinatie hebben gekregen. Phnom Penh is de meest gevaccineerde hoofdstad, met meer dan 95% van de inwoners die minstens één dosis krijgen.

Na de heropening van de grens voor volledig gevaccineerde buitenlanders, is de algemene verwachting dat de toeristenindustrie verjongd wordt. Cambodja heeft zoveel te bieden als een van de topattracties van Azië, maar de pandemie dwong een sluiting die geleidelijk alle inkomsten afsloot.

De succesvolle heropening brengt uitstekend nieuws, aangezien het de eerste keer is dat het nieuwe Hyatt Regency Phnom Penh zijn deuren opent voor gasten na de lancering in januari. Herman Kemp, de algemeen directeur van het hotel, sprak zijn dankbaarheid uit voor de toegang tot vaccins.

Hij is ervan overtuigd dat, aangezien 99% van het personeel volledig is ingeënt, zij in de beste positie verkeren om strenge hygiënemaatregelen te nemen ter voorbereiding op de verwachte stijging van het internationale bezoekersaantal.

Om hem te citeren: “Als Cambodja doorgaat met het huidige vaccinatietraject, zullen we hoogstwaarschijnlijk het eerste land in Zuidoost-Azië worden dat opengaat voor toeristen”.

“Als dat gebeurt, kijk ik ernaar uit om internationale gasten te verwelkomen in ons prachtige pand en ze alles te laten zien wat deze geweldige stad te bieden heeft.”

De heropeningsstrategie

Het heropeningsproces van Cambodja verloopt in fasen, te beginnen met de Koh Kong-eilanden in de Golf van Thailand en de provincies Sihanoukville.

Alle reizigers die van plan zijn te bezoeken, moeten bewijs overleggen dat;

  1. Ze hebben de volledige vaccinatie
  2. Resultaten van een geldige PCR-test, en
  3. Een bevestigd vooraf geboekt hotel of accommodatie.

Na een verblijf van vijf dagen zijn ze vrij om te verhuizen en andere bestemmingen in het land te bezoeken.

De provincie Siem Reap volgt dit voorbeeld als de tweede provincie zonder quarantainebeperkingen. Na een verblijf van 5 dagen kunnen reizigers zich vrij bewegen.

De directeur van Phare, The Cambodian Circus , Said Dara Huot, is optimistisch dat de strategieën van Cambodja om de pandemie te beteugelen ons veel kunnen leren. Hij merkt op dat het land momenteel de meest gevaccineerde bevolking heeft in de regio, die hoog in de wereld staat.

De aanpassing van de mensen aan het nieuwe normaal en het leren omgaan met COVID heeft aanzienlijk bijgedragen aan het elimineren van verplichte maatregelen die de sluiting van gebouwen, markten en gemeenschappen dwongen.

Degenen die positief testen, kunnen thuis isoleren, behandelen en recupereren zonder stigma. De totale heropening van de grenzen is bevrijdend, en de rationele strategieën zullen voor altijd blijven als een casestudy over hoe Cambodja de pandemie heeft gemanoeuvreerd.

“We kijken ernaar uit om internationale bezoekers met open armen te verwelkomen. Phare Circus Artists had hun première in Frankrijk met een volledige staande ovatie. We zullen toeristen en artiesten weer verwelkomen met een staande ovatie voor hun optreden dat mogelijk is gemaakt door de strategieën van de regering van Cambodja in het omgaan met Covid.”

Plaats een reactie