E-visumvereisten voor Cambodja

Cambodja ligt in het vasteland van Zuidoost-Azië. Het heeft opmerkelijk vlak land en ongelooflijke rivieren, tussen handelsroutes over land en rivieren die China met India en Zuidoost-Azië verbinden. Het land heeft een mix van talloze culturen uit Azië, Frankrijk en de Verenigde Staten.

Het klimaat in Cambodja bestaat uit moessonwinden, die twee primaire seizoenen beschrijven. Van mei tot oktober zijn er krachtige, overheersende winden van de zuidwestelijke moesson, gepaard gaande met een hoge luchtvochtigheid en zware regenval. Aan de andere kant ervaren november tot maart lichte en droge wind van de noordoostelijke moesson met een lage luchtvochtigheid en bewolking.

Als u van plan bent het land te bezoeken, helpt het om vertrouwd te raken met deze weersomstandigheden. Maar voordat u aan reizen denkt, vindt u hier een beknopte gids voor de vereisten voor een e-visum voor Cambodja.

Het e-Visum voor Cambodja is een relatief nieuwe toevoeging aan het visumschema voor buitenlanders die het land willen bezoeken. Als u op zoek bent naar een reis naar Cambodja, vooral naar de buurlanden, dan zou het e-Visum het eerste stukje informatie moeten zijn dat u vindt.

Dus voordat u naar Cambodja reist, is het essentieel om de visumvereisten van het land te volgen. Het is echter een bekend feit dat sommige nationaliteiten deze optie niet kunnen gebruiken en in plaats daarvan een visum bij aankomst moeten kopen. Voordat u vertrekt voor uw exotische vakantie, is het raadzaam om te controleren of u een visum nodig heeft of niet.

Voor de meeste bezoekers kun je alleen naar Cambodja reizen als je online een verplicht visum Cambodja hebt verkregen voor ongeveer € 59 per persoon. De online aanvraag is snel, het invullen van het aanvraagformulier duurt slechts minder dan vijf minuten. Gebruik dan uw Visa, PayPal of mastercard om uw betalingen te doen. Daarna ontvangt u na enkele dagen uw Cambodjaanse visum. Om dringende redenen en correcte procedures kunt u er echter binnen vierentwintig uur toegang toe krijgen.

Essentiële informatie voor online visum voor Cambodja

Het e-Visum voor Cambodja is tot stand gekomen vanwege de opmerkelijke samenwerking tussen het ministerie van Buitenlandse Zaken en de wereldwijde samenwerking van het Koninkrijk Cambodja. Het stelt de toerist en zakenman in staat om tot dertig dagen in het land te blijven terwijl ze het unieke landschap, de toeristische bezienswaardigheden en zakelijke kansen verkennen.

Als u van plan bent om naar Cambodja te reizen voor werk- of onderwijsdoeleinden, moet u contact opnemen met de dichtstbijzijnde Cambodjaanse ambassade voor assistentie bij het plannen van uw verlengd verblijf in Cambodja.

Wat zijn de vereisten voor het e-visum voor Cambodja?

Voordat u uw aanvraag indient, moet u aan deze vereisten voor Cambodjaanse e-Visumdocumenten voldoen:

 • Geldig paspoort voor meer dan zes maanden vanuit elk Cambodjaans visum toegestaan land
 • Het paspoort moet een blanco pagina hebben voor uw in- en uitreisstempels
 • Een pasfoto die voldoet aan de minimumvereisten voor Cambodja
 • Een bankpas of creditcard om uw toeristen- of zakenvisumkosten te betalen

Vergeet niet dat iedereen een paspoort moet hebben, ook uw kinderen.

Procedure voor het aanvragen van een Cambodjaans visum

Na ontvangst van uw aanvraag nemen de relevante functionarissen deze door en sturen deze vervolgens door naar de immigratiedienst voor verwerking.

Als de aanvraag een fout bevat of onvolledig is, zal een ambtenaar van het immigratiekantoor contact met u opnemen en u informeren om de fouten te herstellen, waardoor u meer tijd verspilt. Zorg er daarom voor dat je sollicitatie foutloos is en waarheidsgetrouwe informatie bevat voor een sneller en soepeler sollicitatieproces.

Vereisten voor zakelijke visumaanvraag voor Cambodja

Als u op zakenreis naar Cambodja gaat, moet u het daadwerkelijk ondertekende paspoort overleggen. de geldigheid ervan is voor zes maanden en het hebben van een blanco visumpagina is essentieel.

Bovendien moet u een pasfoto overleggen, die duidelijk moet zijn en tegen een geheel witte achtergrond moet zijn genomen. Een zakelijke sollicitatiebrief is een ander essentieel document dat u moet verstrekken.

Vergeet niet om een bewijs van de reisovereenkomst mee te nemen en te tonen voor de duur van uw reis, inclusief een e-ticket dat uw reisreis aangeeft. U moet ook een bewijs overleggen van uw ziektekostenverzekering van minimaal $ 50.000.

Verdiensten van het Cambodjaanse e-visum

Bij het aanvragen van het e-visum voor Cambodja profiteert u van tal van voordelen, waaronder:

 • Het proces is altijd beschikbaar op internet
 • U hoeft de registraties niet te doen
 • U voert herzieningen en correcties uit voordat u een aanvraag indient bij de Cambodjaanse regering.
 • U heeft uw privacy omdat niemand anders toegang heeft tot uw applicatie
 • Je krijgt toegang tot uw Cambodjaanse e-visum vanuit het comfort van uw huis zonder veel moeite
 • U heeft altijd de herstel-e-mail voor het geval uw e-visum voor Cambodja verloopt
 • U krijgt de service terug na de weigering van uw Cambodjaanse e-visum

Veelgestelde vragen over E-visums voor Cambodja

Wanneer kan ik het visum voor Cambodja aanvragen?

Het aanvragen van een Cambodjaans e-visum is een eenvoudig proces en u kunt de aanvraag op elk gewenst moment doen. Na succesvolle goedkeuring van uw visumaanvraag kunt u gemakkelijk toegang krijgen tot Cambodja.

Wat gebeurt er als mijn paspoort eerder verloopt?

Als uw paspoort binnen zes maanden na aankomst verloopt, moet u een nieuw visum aanvragen. Als het dringend is, kunt u gebruik maken van de urgentieprocedures. Gelukkig bieden tal van paspoortkantoren dat aan. Na ontvangst van uw nieuwe paspoort dient u vervolgens uw visumaanvraag in. U moet namelijk uw paspoortnummer invullen op het visumaanvraagformulier voor Cambodja.

Kan ik Cambodja binnenkomen voor zaken met een toeristenvisum?

Nee, elk type Visa dient alleen zijn doel. Een toeristenvisum is voor een bezoek aan het land, terwijl een zakenvisum voor zakelijke doeleinden is.

Kan ik mijn aanvraag wijzigen of annuleren?

Ja, bij het bevestigen van uw Visa geeft het de geldige looptijd aan. Het is echter aan te raden om Cambodja binnen de geldigheidstermijn te bezoeken en te verlaten, aangezien je er niet langer dan dertig dagen kunt blijven.

Als ik geen visum meer heb, kunt u dan uw geld terugkrijgen?

Nee, na het verwerken van uw visumaanvraag geeft het servicelevering aan. Daarom kunt u geen restitutie krijgen of annuleren.

Kunt u een groepsaanvraag indienen?

Ja, maar reizigers moeten een eigen geldig visum voor Cambodja hebben. Groepsaanvraag bespaart tijd omdat u de gegevens maar één keer hoeft in te vullen. Tijdens het indienen van de groepsaanvraag voor het visum voor Cambodja, kunt u klikken op de knop “Reiziger toevoegen” onder het online aanvraagformulier.

Waar kan ik meer informatie krijgen over het e-visum voor Cambodja

Om meer e-Visa voor Cambodja te verkrijgen, kunt u de website van de Cambodjaanse overheid bezoeken https://www.evisa.gov.kh/ .

Voordelen van het kiezen van het e-visum voor Cambodja

 1. U bespaart tijd omdat u de ambassade niet bezoekt
 2. Het hele proces is veilig, goed gepland en snel
 3. U hoeft zich geen zorgen te maken over reistijden en late check-ins zolang de vertrektijd van de vlucht meer dan 72 uur is

Cambodja heeft een aanzienlijk aantal gevaccineerde mensen. De oorlog tegen het Coronavirus is nog niet voorbij; het besmettingspercentage is de afgelopen twee maanden echter afgenomen. Als toerist of ondernemer ben je welkom in Cambodja. U moet zich wel veertien dagen of eerder voor vertrek laten vaccineren.

Als je Cambodja wilt bezoeken voor een vakantie, zorg dan voor je vertrek voor een coronavirus-test en verzekering. Tijdens de aanvraag krijgt u instructies om de verzekering effectief online aan te vragen.

De kosten bedragen ongeveer $ 90 voor 20 dagen verzekering of $ 120 voor 30 dagen. De verzekering dekt het testen op het coronavirus in Cambodja en je ziekenhuisopname als je besmettingen hebt. Voor ertsinformatie, aarzel niet om hier vandaag nog uw visum voor Cambodja aan te schaffen terwijl u uw volgende rondreis plant.