Geldigheid visum Australië

Denkt u erover om naar Australië te gaan voor een vakantie, zakenreis of orgaandonatie? Uw verblijf in het land is afhankelijk van de geldigheid van uw Australische visum. Misschien wilt u ook nadenken over het doel van uw bezoek aan het land en welk visum u nodig heeft. De reden van uw bezoek bepaalt vaak het Australische visum dat u aanvraagt en dus uw toegestane verblijf in het land.

Hoe lang is een Australisch visum geldig?

Uw aanvraag voor een Australisch visum duurt vijf of minder dagen om goedkeuring te krijgen. Als de aanvraag spoedeisend is, krijgt u binnen 60 minuten na het indienen van uw aanvraag antwoord.

De geldigheidsduur van het visum gaat in zodra u het visum heeft ontvangen. U kunt Australië alleen binnenkomen tussen de uitgifte- en de vervaldatum, en als u dit buiten deze periode doet, zou u in de problemen komen met de Australische immigratiebeambten.

In deze sectie worden enkele Australische visa en hun geldigheidsduur vermeld.

Visum voor medische behandeling

Het Australische visum voor medische behandeling biedt een tijdelijk verblijf voor mensen die medische behandeling zoeken. De pas is ook van toepassing op degenen die iemand ondersteunen die in het bezit is van dit visum of een orgaan doneren.

Het visum voor medische behandeling is maximaal 12 maanden geldig. Als u een visum van buiten Australië aanvraagt, kan uw toegestane verblijf in het land maximaal 3 maanden zijn.

Pensioenvisum voor investeerders

Het Australische pensioenvisum voor investeerders is van toepassing op zelf gefinancierde personen die in hun pensioenjaren in het land willen wonen. Alle gepensioneerden mogen echter geen personen ten laste hebben. Het visum is tijdelijk en maximaal vier jaar geldig, dus na deze periode moet je een ander visum aanvragen.

Met het pensioneringsvisum voor investeerders kunt u tot 40 uur in twee weken werken en uw partner naar Australië brengen, die ook een pensioneringsvisum voor investeerders moet hebben.

Doorreisvisum

Het Australische transitvisum is maximaal 72 uur geldig. Dit visum is van toepassing op mensen die door de lucht of over zee door het land reizen. Om het transitvisum geldig te laten zijn, moet u een bevestigde boeking hebben en toestemming hebben om uw eindbestemming te bereiken.

Maritieme bemanningsleden hebben een transitgeldigheid van maximaal vijf dagen vanaf hun aankomst in het land.

Werkvakantievisum

Het Australische werkvakantievisum is tijdelijk en geldig voor 12 maanden. Met de pas zijn meerdere toegangen tot het land mogelijk. Als u in het bezit bent van dit visum, kunt u binnen de geldigheidsperiode van 12 maanden Australië zo vaak verlaten en weer binnenkomen als u wilt.

Deze periode is doorlopend en zal niet worden onderbroken als u niet in het land bent. U kunt het werkvakantievisum niet verlengen. Maar u kunt een tweede en derde werkvakantievisum aanvragen om uw verblijf in het land te verlengen.

U kunt ook een tweede en derde Australisch werkvakantievisum krijgen door een specifieke landelijke baan aan te nemen voor respectievelijk 3 en 6 maanden. Het tweede en derde visum zijn 12 maanden geldig.

Zaken Visa

Het Australische zakenvisum is drie maanden geldig en de pas is alleen beschikbaar voor aanvragers buiten Australië die het land om professionele redenen bezoeken.

Deze redenen zijn onder meer:

 • Het bijwonen van een beurs, seminar of congres. Dit doel zou ongeldig zijn als de organisatoren van het evenement de visumaanvrager betaalden om deel te nemen aan het evenement
 • Onderzoeken of onderhandelen over zakelijke contracten
 • Activiteiten uitvoeren als onderdeel van een officieel overheidsbezoek

Toeristenvisum

Met een Australisch bezoekersvisum kunt u op vakantie in het land blijven. U kunt deelnemen aan een cruise of familie en vrienden bezoeken. Als u een toeristenvisum van buiten Australië aanvraagt, kunt u een verblijf van drie, zes of twaalf maanden aanvragen.

U kunt alleen een Australisch bezoekersvisum voor 12 maanden krijgen als u zich in het land aanmeldt. In aanmerking komende ouders van Australische staatsburgers kunnen een langer verblijf krijgen.

Bezoekersvisum

Het Australische bezoekersvisum is beschikbaar voor alle paspoorthouders van het land. Het bezoekersvisum zorgt voor een verblijf van 3, 6 of 12 maanden voor enkele en meerdere binnenkomsten in het land. Er zijn ook verschillende categorieën bezoekersvisums die variëren afhankelijk van het doel van het verblijf en de geldigheid van de aanvrager.

Chinese burgers die vaak naar Australië reizen, kunnen bijvoorbeeld een Frequent Traveller-vizier aanvragen dat een verblijf van 30 dagen aaneengesloten binnen een geldigheidsperiode van 10 jaar mogelijk maakt. Australische immigratiebeambten bepalen de exacte periode van uw bezoekersverblijf.

Bezoekersvisum voor gezinnen

U kunt het gesponsorde familiebezoekvisum aanvragen als u een in aanmerking komend familielid heeft dat Australisch staatsburger of permanent ingezetene van het land is. Het visum is 12 maanden geldig.

Je kunt ook drie maanden trainen of studeren met een familiebezoekvisum. Maar niet als trainen of studeren je belangrijkste reden is om Australië te bezoeken. De geldige bezoekredenen omvatten;

 • Op bezoek bij uw gezinsleden
 • Op vakantie gaan, en
 • Deel uitmaken van een cruise

Studenten visum

Het Australische studentenvisum is maximaal vijf jaar geldig. Met de pas kunnen internationale studenten studeren, reizen, werken en hun gezinsleden naar Australië brengen. Studenten met goedgekeurde vergunningen kunnen het land binnenkomen tot 90 dagen voordat hun lessen beginnen. Maar de vroege toegang tot het land is alleen geldig wanneer de studenten hun onderwijsaanbieders informeren over hun verblijfplaats.

Basisschoolkinderen kunnen ook een maximale geldigheidsduur van 3 jaar krijgen, zolang ze in de jaren 1-4 zitten.

Wat is de maximale verblijfsduur per reis?

De meeste Australische visa hebben een geldigheid van 12 maanden. Maar de geldigheid betekent niet dat u 12 aaneengesloten maanden in het land kunt blijven. De maximale periode van bezoek in Australië is drie maanden per keer.

Het maakt niet uit waarom u in het land bent, en uw aankomst in het land moet ook binnen de geldigheidsperiode vallen. Als je aankomt op de vervaldatum van je visum, mag je nog drie maanden in Australië blijven.

Als u het land bezoekt als onderdeel van een cruiseschip, kunt u Australië tussentijds niet verlaten.

Uw visumgeldigheid kan eerder verlopen dan aangegeven

Ja. Uw toegestane verblijf kan eerder verlopen dan de vervaldatum van uw visum. Als u zich in deze situatie bevindt, is de kans groot dat u niet voldeed aan enkele eisen die gelden voor uw verblijf in Australië.

De beste actie die u kunt nemen, is opnieuw te evalueren wat er in uw situatie is veranderd. Enkele veelvoorkomende scenario’s die ervoor kunnen zorgen dat de geldigheid van uw visum eerder verloopt, zijn onder meer:

 • Tuberculose oplopen tijdens uw verblijf in het land
 • Veroordeeld worden tot een gevangenisstraf
 • Werken wanneer uw visum u niet toestaat om te werken. Met uw pas mag u werken, maar in sommige gevallen worden sommige banen uitgesloten
 • Schulden hebben bij de Australische regering. Deze zaak is van toepassing op u of uw gezinsleden
 • Een verlopen paspoort hebben. Als het paspoort waarmee u het visum heeft aangevraagd niet meer geldig is, is uw verblijf in Australië ook ongeldig

Beperkt de geldigheid van uw visum uw verblijf?

Soms is uw toegestane verblijf niet lang genoeg, waardoor u meer tijd nodig heeft in Australië. Als je al in Australië bent, is verlenging van je visum of het opnieuw aanvragen van hetzelfde visum onmogelijk. Het beste kunt u overleggen met de immigratiedienst om te kijken hoe u uw verblijf kunt verlengen.