Geldigheid visum Egypte

Egypte is ongetwijfeld een fascinerende bestemming om uw vakantie of vakantie door te brengen. Het is echter van vitaal belang voordat u uw tickets boekt om het Egyptische visum op zijn plaats te hebben. Hoewel het land in Noord-Afrika ligt, wordt Egypte beschouwd als een lid van het Midden-Oosten en een van de meest populaire toeristische bestemmingen, met toeristen voornamelijk uit Europa, Azië en Noord-Amerika.

Er zijn verschillende soorten visa voor Egypte, afhankelijk van het doel van uw reis naar Egypte, maar het meest voorkomende type visum voor Egypte is het toeristenvisum of e-Visa.

Hier zijn enkele veelgestelde vragen over de geldigheid van een Egyptisch toeristenvisum.

Samengevat

 • Alle reizigers hebben een geldig Egypte-visum of e-Visa nodig om te reizen voor toerisme. U kunt zaken- en werkvisa verkrijgen bij uw dichtstbijzijnde Egyptische ambassade of consulaat.
 • Het toeristenvisum voor één binnenkomst en het visum bij aankomst zijn 90 dagen geldig vanaf afgifte en geven een verblijf van 30 dagen in Egypte.
 • Een meervoudig toeristenvisum is 180 dagen geldig vanaf afgifte en geeft recht op een verblijf van 30 dagen per keer in Egypte.
 • Uw aankomst- en vertrekdata vallen ook in uw verblijfsperiode in Egypte.
 • De meeste reizigers hebben geen transitvisum nodig als hun tussenstop in Egypte 48 uur of minder is.

Wat zijn de soorten Egyptische toeristenvisa?

U heeft de keuze tussen een single entry visum voor Egypte en een multiple entry visum voor Egypte. Met het single entry visum kunt u Egypte slechts één keer binnenkomen en verlaten, ideaal voor een vakantie in Egypte.

Met het meervoudige visum voor Egypte kunt u het land binnen de geldigheidsperiode zo vaak binnenkomen en verlaten als u wilt. Dit is ideaal voor reizigers die tijdens hun vakantie Egypte en andere buurlanden willen verkennen.

Wat is de geldigheid van het visum voor een enkele binnenkomst in Egypte?

Voor het toeristenvisum voor één binnenkomst in Egypte mag u binnen drie maanden (90 dagen) 30 dagen in het land blijven. Als u Egypte wilt verlaten na het verblijf van 30 dagen en wilt terugkeren voordat de drie maanden voorbij zijn, moet u een nieuw toeristenvisum voor Egypte aanvragen.

Wat is de geldigheid van het meervoudige visum voor Egypte?

Met het meervoudige visum kunt u Egypte binnen zes maanden (180 dagen) binnenkomen en verlaten, voor een maximaal verblijf van 30 dagen per keer. Het meervoudige visum Egypte staat onbeperkte toegang toe en bestaat zolang het visum geldig is.

Houd er rekening mee dat als uw paspoort tijdens de zes maanden verloopt, u een nieuw toeristenvisum voor Egypte moet aanvragen.

Wanneer begint de geldigheid van het visum voor Egypte?

Uw toeristenvisum voor Egypte is geldig zodra u de goedkeuring krijgt. Als je van plan bent om binnen een maand naar Egypte te reizen, vraag je visum dan minimaal zeven dagen voor je verwachte aankomstdatum aan. Als u van plan bent om over meer dan een maand naar Egypte te reizen, kunt u uw toeristenvisum nog steeds van tevoren aanvragen.

De visumverwerking wordt echter effectief opgeschort tot 30 dagen voor uw aankomstdatum. Dit betekent dat u geen geldigheidsdagen verspilt aan uw visum voor Egypte.

Dat gezegd hebbende, moet u op de hoogte zijn van de geldigheidsperiode van uw aankomst. Zodra je in Egypte landt, is de geldigheid van je single entry visum maximaal 30 dagen geldig. Als u voorziet dat u langer in Egypte moet blijven, vraag dan een visumverlenging aan vóór het einde van uw 30 dagen. Houd er rekening mee dat de verblijfsperiode in Egypte uw aankomst- en vertrekdata omvat.

Wanneer eindigt de geldigheid van het visum voor Egypte?

Er zijn twee hoofdscenario’s waarin de geldigheid van uw visum voor Egypte kan verlopen. De eerste is als u het goedgekeurde toeristenvisum voor Egypte ontvangt, maar om verschillende redenen, zoals de Covid-19-pandemie, niet reist. Landen kunnen plotselinge wijzigingen in reisvereisten introduceren die uw plannen om Egypte te bezoeken kunnen vertragen.

De geldigheid van uw visum voor Egypte eindigt ook als uw paspoort verloopt. Een van de belangrijkste vereisten voor het visum voor Egypte is een paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is. Vraag een nieuw toeristenvisum voor Egypte aan zodra u uw paspoort verlengt om te voorkomen dat u uw reisplannen verstoort.

Staat de geldigheid van het visum voor Egypte reiswijzigingen toe?

Als u niet zeker bent van uw exacte reisdatum naar Egypte, kunt u nog steeds het toeristenvisum voor Egypte aanvragen. U hoeft geen vliegtickets te boeken om uw toeristenvisum voor Egypte aan te vragen. Het enige wat je nodig hebt is om bij aankomst in Egypte een verblijfplaats te reserveren voor minimaal 24 uur. De contactgegevens van uw accommodatie zijn nodig voor de online visumaanvraag voor Egypte.

Dit betekent dat u de mogelijkheid heeft om de data op het aanvraagformulier aan te passen zonder de geldigheid van het visum voor Egypte aan te tasten. Als u uw visum voor Egypte ruim van tevoren aanvraagt, begint de visumverwerking zelf ongeveer 30 dagen voor uw aankomstdatum.

Er is voldoende ruimte in de geldigheidsperiode van het visum Egypte om uw reisschema voor Egypte aan te passen. U kunt op elk moment in Egypte aankomen, zolang uw verblijf binnen de geldigheidsduur van 90 dagen (visum voor één binnenkomst) of binnen de geldigheid van 180 dagen (visa voor meerdere binnenkomsten) valt.

Hoe zit het met de geldigheid van het visum bij aankomst voor Egypte?

Kies voor het Egypte-visum bij aankomst als u binnen zeven dagen naar Egypte moet reizen, zodat u niet genoeg tijd heeft om te wachten op de online verwerking van het visum voor Egypte. Als u in het bezit bent van een paspoort uit de volgende landen, komt u in aanmerking voor het visum voor Egypte bij aankomst:

Australië Japan Noorwegen Oekraïne
Canada Macedonië Korea Verenigde Staten
EU-landen Maleisië Rusland
Georgië Nieuw-Zeeland Verenigd Koningkrijk

U kunt het Egypte-visum bij aankomst alleen krijgen vanaf luchthavens, niet vanaf land- of zeetoegangspunten. Deze luchthavens zijn:

 • Internationale luchthaven van Caïro
 • Internationale luchthaven van Hurgarda
 • Internationale luchthaven St. Catherine
 • Internationale luchthaven Borg El Arab
 • Internationale luchthaven Sharm El Sheikh
 • Internationale luchthaven van Luxor

Bij aankomst is het visum voor Egypte een visum voor één binnenkomst, 90 dagen geldig voor een verblijf van 30 dagen. Houd er rekening mee dat er geen garantie is dat uw visum bij aankomst in Egypte voor u beschikbaar zal zijn, zelfs niet als u de visumkosten van USD 25 betaalt. De Egyptische immigratiebeambten bepalen wie ze moeten goedkeuren voor binnenkomst.

In plaats van dit risico te nemen en lange wachtrijen bij de controlepost op de luchthaven te vermijden, kunt u online een elektronisch visum voor Egypte aanvragen. Het aanvraagproces duurt slechts een paar minuten en u kunt het rechtstreeks vanuit huis of op uw smartphone doen.

Hoe zit het met de geldigheid van het transitvisum voor Egypte?

Reizigers hebben geen transitvisum nodig als hun tussenstop in Egypte 48 uur of minder is. U heeft alleen een bewijs van uw doorreis vanuit Egypte nodig. U kunt de luchthaven verlaten en genieten van de bezienswaardigheden van Egypte als uw transit tussen 6 en 48 uur duurt.

Als uw transit in Egypte minder dan 6 uur duurt, moet u op de luchthaven blijven, maar u kunt de transitzone verlaten en de luchthaven verkennen. De uitzonderingen voor de geldigheid van het transitvisum voor Egypte zijn:

 • Iraanse burgers moeten een transitvisum aanvragen bij de Egyptische ambassade of het consulaat.
 • Burgers van Afghanistan, Libanon, Palestina en de Filippijnen moeten in de aangewezen transitzone op de luchthaven in Egypte blijven.

Hoe verifieer ik de geldigheid van mijn Egyptische visum?

Om ervoor te zorgen dat uw visum voor Egypte geldig is om te reizen, volgen hier een paar tips:

 • Gebruik een actief e-mailadres voor uw online visumaanvraag voor Egypte
 • Controleer of uw online aanvraaggegevens overeenkomen met uw paspoortgegevens. Bevestig dat je al je namen correct hebt gespeld en dat de datums correct zijn
 • Druk een kopie van uw visum voor Egypte af zodra u het via e-mail heeft ontvangen
 • Presenteer het afgedrukte visum met uw paspoort aan immigratiebeambten bij vertrek uit uw land en aankomst in Egypte. Als er een mismatch is tussen de visum- en paspoortgegevens, is uw visum voor Egypte ongeldig