Geldigheid visum India

India heeft een diverse cultuur, taal, religie, festivals en tradities. Het is een land dat veel te bieden heeft voor toeristen – of het nu de heilige tempels zijn of romantische vakanties.

Veel mensen die voor het eerst naar India komen, vinden het misschien een uitdaging om de geldigheid van een India Visa te bevestigen. Voordat u naar India reist, moet u de geldigheidsduur of lengte van het visum weten. De geldigheid van een visum voor India wordt meestal één tot zes maanden verleend, afhankelijk van het type visum. Het is echter mogelijk dat sommige reizigers bij het aanvragen een aanvullend bewijs van terugreis en voldoende saldo moeten tonen.

Lees verder om meer te weten te komen over de geldigheid van een India-visum.

Wat is het India-visum?

Het Indiase visum of e-visum is een elektronisch document dat u op een website kunt aanvragen en per e-mail kunt ontvangen. Het is een verplichte vereiste voor alle bezoekers van India, inclusief onderdanen van het VK, de EU en Israël.

Een Indiaas visum kunt u online aanvragen via https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html . U kunt het aanvraagformulier ook online invullen en uitprinten. Verzamel later de benodigde documenten en dien ze in bij de betrokken Indiase missie in uw staat.

Bij het aanvragen moet u tijdens het aanvraagproces uw gescande paspoortkopie en een recente foto overleggen. Afhankelijk van het type visum dat een reiziger wil, kan het zijn dat u aanvullende documenten moet overleggen.

Het e-visum voor India is verplicht voor reizigers die per schip of boot aankomen in de havens van;

 • Cochin
 • Mumbai
 • Chennai
 • Nieuwe Mangalore
 • Goa

Het India-visum is ook verplicht bij aankomst via deze 28 geselecteerde luchthavens. Zorg ervoor dat u uw toegangspunt van tevoren bevestigt om ongemakken te voorkomen.

Wanneer het tijd is om uit India te vertrekken, gebruik dan een vertrekpunt met een immigratiecontrolepost, dit omvat de geldige toegangspunten, dwz zeehavens en internationale luchthavens. Anders kunt u de grens van India verlaten via Nepal bij Raxaul, Jogbani en Banbasa. Je kunt ook Gauriphanta, Rani Gunj, Rupaidiha en Sonouli gebruiken.

Soorten Indiase e-visa

Er zijn drie hoofdtypen Indiase visa die worden afgegeven door de Indiase overheid. Ze bevatten;

 1. E-toeristenvisum

Het e-toeristenvisum is een online reistoestemming naar India om toeristische redenen. Met een geldig e-toeristenvisum kan een reiziger yoga-retraites hebben, toeristische attracties bezoeken en familie en vrienden ontmoeten.

 1. E-Business Visum

Een buitenlander die naar India reist, kan een e-business visum aanvragen voor zakelijke doeleinden. In India kan een buitenlandse reiziger;

 • Woon zakelijke bijeenkomsten bij
 • Een zakelijke onderneming opstarten
 • Goederen en diensten kopen of verkopen of inruilen
 • Zakelijke rondleidingen geven
 • Personeelswervingen uitvoeren
 • Neem deel aan zakelijke tentoonstellingen of beurzen
 • Deelnemen aan een lopend zakelijk project
 • Lezing geven onder Global Initiative for Academic Networks (GIAN)
 1. E-medisch visum

Het Indiase e-medical visum is een digitale reistoestemming waarmee buitenlanders medische hulp kunnen zoeken.

Het e-medical visum is niet beschikbaar voor familieleden, maar alleen voor de patiënt. De Indiase regering staat echter toe dat twee bloedverwanten van een houder van een medisch visum een medisch assistentievisum aanvragen.

Vereisten voor visumaanvraag voor India

De algemene vereisten voor een India-visum zijn;

 • Een gescande kopie van uw paspoort, inclusief minderjarige kinderen. In het paspoort moet staan dat u uit een staat komt die in aanmerking komt voor een visumaanvraag.
 • Een geldig paspoort, minimaal zes maanden geldig
 • Twee lege paspoortpagina’s
 • Een recente gekleurde pasfoto
 • Heb een retourticket of een transitticket naar een tweede bestemming
 • Bewijs van voldoende geld om u te ondersteunen tijdens uw verblijf in India

Hoe lang moet ik wachten tot mijn India-visum is verwerkt?

Een visumaanvraag voor India duurt gemiddeld een week voor reguliere verwerkingsaanvragen.

Het verwerken van urgente aanvragen duurt echter ongeveer drie werkdagen.

Spoedaanvragen besparen u vele werkdagen wachttijd in vergelijking met reguliere aanvragen. Dergelijke aanvragen zijn alleen beschikbaar voor e-toeristen-, e-medische en e-business visa.

Hoe lang duurt het India-visum?

De afgegeven e-business- en e-toeristenvisa zijn vanaf begin 2019 een jaar geldig.

Binnen dit jaar garanderen beide visa u een onbeperkt aantal bezoeken aan India.

De geldigheid van één jaar betekent echter niet dat u één jaar achter elkaar in India kunt wonen. De gehele geldigheidsduur van een jaar verschilt van de maximale duur van elk verblijf in het land.

De verblijfsduur in India is afhankelijk van het type visum. Lees verder over de geldigheidsduur en maximale verblijfsduur van het door u gekozen visumtype.

De geldigheid van het Indiase toeristenvisum

Een toerist kan één visum gebruiken om binnen een jaar onbeperkt India binnen te komen.

Een e-toeristenvisum staat een verblijfsperiode van maximaal 180 dagen toe als u in het bezit bent van een VK, Canada, VS of een Japans paspoort. U kunt India bijvoorbeeld drie keer bezoeken, waarbij elke verblijfsperiode 180 dagen is. Burgers van andere nationaliteiten hebben een gegarandeerd verblijf van 90 opeenvolgende dagen.

Vergeet niet om een toeristenvisum te gebruiken voor vakanties. Wilt u zaken doen, vraag dan een zakenvisum aan. Combineer zaken niet met vakantie.

Met een zakelijk visum kunt u toeristische activiteiten ondernemen.

Opmerking;

Vanwege de coronaviruspandemie hebben alle verleende visa een geldigheid van 120 dagen. U kunt de pas gebruiken voor slechts één reis, die maximaal 30 dagen duurt om in India te blijven.

De geldigheid van het Indiase zakenvisum

Een zakenvisum voor India is een jaar geldig, met onbeperkt reizen naar het land.

Met het zakenvisum mag een buitenlander 180 opeenvolgende dagen blijven. Maar alle dagen voor elke reis op een enkel zakenvisum mogen samen niet langer zijn dan 180 dagen. Bij de FRRO kunt u uw visumverlenging aanvragen.

De geldigheid van het Indiase medische visum

Een elektronisch medisch visum voor India is zestig dagen geldig vanaf de dag dat u in India aankomt.

De eerste datum van aankomst mag niet anders zijn, met meer dan dertig dagen vanaf de datum die u hebt ingevuld bij het aanvragen van het visum.

U kunt binnen de geldigheid van zestig dagen twee keer naar India reizen. Houd er ook rekening mee dat de vertrekdatum binnen zestig dagen na aankomst in India moet zijn.

Kan ik mijn reisplannen naar een latere datum wijzigen?

Ja, het is mogelijk om uw reisdata te wijzigen. Maar uw vertrekdatum valt binnen de geldigheidsperiode van het visum. Het is niet nodig om de immigratiedienst op de hoogte te stellen van uw wijziging van reisdata.

Uw toegangspunt in India kan ook veranderen, maar alleen in de goedgekeurde zeehavens en luchthavens.

Extra tips

 • Zorg ervoor dat uw reisschema voldoet aan de geldigheidsperioden om gemakkelijk te reizen.
 • Als je van plan bent om te reizen, vul dan vooraf een eigen verklaring in op https://www.newdelhiairport.in/ . Geef ook nauwkeurige informatie over uw reisgegevens van de afgelopen twee weken. Upload op dezelfde portal negatieve PCR-testresultaten die drie dagen voor vertrek zijn gedaan.
 • Alle aankomende passagiers moeten de Aarogya Setu- app op hun telefoon downloaden. De app registreert de details van de mensen met wie u in contact komt terwijl u uw boodschappen doet.
 • Om de verspreiding van de nieuwe Covid-19 omicron-variant in te dammen, heeft India per 30 november 2021 een verplichte quarantaine ingesteld. Passagiers uit risicolanden moeten bij aankomst een PCR-test doen. Als de resultaten negatief zijn, moet u een week isoleren en opnieuw testen. Wanneer de resultaten weer negatief worden, bent u vrij om uw boodschappen te doen. Als uw resultaten positief zijn, moet u in quarantaine gaan in een door de overheid goedgekeurde faciliteit. Deze regel is van toepassing op alle reizigers uit het VK en Europese landen op de ‘Categorie A-lijst’.
 • De Indiase online visumaanvraag is niet beschikbaar voor onderdanen van het Verenigd Koninkrijk. In plaats daarvan zullen Britse onderdanen het vroegere proces van papieren visa moeten gebruiken. Vraag uw papieren visum aan bij de Visa Facilitation Services (VFS) Global.