Geldigheid visum Kenia

Kenia is een prachtig Afrikaans land, geliefd om zijn beroemde safariparken en wildreservaten. De meeste bezoekers genieten van een vakantie in de kuststreek, aan de mooie zandstranden en adembenemende zonsondergangen.

Als u van plan bent het land te bezoeken, weet dan dat het e-Visum voor Kenia verplicht is voor elke buitenlandse persoon die van plan is Kenia te bezoeken. Burgers uit meer dan 160 landen met geldige paspoorten komen in aanmerking voor een Keniaans visum.

Sommige landen zijn tot 90 dagen vrijgesteld van het visum, hoewel de meeste Afrikaanse landen zijn. Ze bevatten:

Zuid-Afrika (tot 30 dagen) Brunei Kiribati Lesotho
Barbados Bahamas Maleisië (tot 30 dagen) Namibië
Belize Botswana Malawi Nauru
Burundi Cyprus Maldiven Oeganda
Dominica Swatini Papoea-Nieuw-Guinea Rwanda
Ethiopië Gambia Saint Kitts en Nevis San Marino
Fiji Ghana St. Vincent en de G. Sint Lucia
Grenada Solomon eilanden Samoa Seychellen
Mauritius Jamaica Sierra Leone Singapore
Zuid Soedan Tanzania Tonga Trinidad en Tobago
Tuvalu Vanuatu Zambia Zimbabwe

Nationaliteiten waarvoor een verwijzingsvisum vereist is

Burgers van bepaalde nationaliteiten hebben een verwijzingsvisum nodig, waaronder:

Afghanistan Armenië
Irak Kosovo
Libanon Libië
Palestina Somalië
Syrië Tadzjikistan
Jemen

Het e-Visum Kenia

Het e-Visum voor Kenia is acceptabel op alle toegangspunten tot Kenia. Zodra u het e-Visum aan een immigratiebeambte laat zien, krijgt u een bezoekerspas in uw paspoort.

Sinds 1 januari 2021 moeten alle bezoekers voor aankomst een e -Visum aanschaffen. Visa bij aankomst worden niet langer afgegeven in Kenia of bij een ambassade of consulaat.

Als staatsburger uit een in aanmerking komend land kunt u met het e-Visum eenmalig binnenkomen voor toeristische of zakelijke doeleinden. Voor kinderen onder de 16 jaar hoeft u alleen identificatiedocumenten te tonen op het punt van binnenkomst zonder een visum aan te vragen.

De geldigheidstermijn op het visum geeft aan hoe lang u in Kenia mag verblijven. Ongeacht de aankomstdatum die u op de visumaanvraag heeft aangegeven, en de maximale verblijfsduur gaat in vanaf de exacte aankomstdatum.

Geldigheidsduur van het visum voor Kenia

Het e-Visum Kenia is exact drie maanden geldig, afhankelijk van wanneer je de visumaanvraag hebt ingediend. Nadat u toestemming heeft gekregen, moet u binnen deze periode het land binnenkomen. Als u het visum niet gebruikt, wordt het ongeldig en moet u online een nieuw visum aanvragen.

Als u van plan bent om regelmatig meerdere keren naar Kenia te reizen, kunt u kiezen tussen een single-entry en een multiple-entry Kenia visum.

De meeste zakenmensen geven de voorkeur aan het meervoudige visum, aangezien er niet voor elke reis een nieuwe visumaanvraag nodig is. Het aanvraagproces is echter complexer en duurt langer.

 1. Visum voor één binnenkomst

Een visum voor één binnenkomst geeft u toegang tot Kenia voor korte periodes, zowel voor zaken als voor toerisme. De geldigheidsperiode is slechts drie maanden, maar als u naar buurlanden Oeganda en Tanzania reist, heeft u gedurende de drie maanden toestemming om Kenia opnieuw binnen te komen.

Vereisten voor een visum voor één binnenkomst

 • Een geldig paspoort met een vervaldatum van minimaal zes maanden en drie opeenvolgende blanco pagina’s
 • Een recente gekleurde pasfoto
 • Visumkosten van £ 74,95 per persoon

Extra bijlagen

 • Als het visum voor toeristische doeleinden is, hebt u een bewijs van de hotelboekingsbevestiging en een retourvliegticket nodig met daarop de aankomst- en vertrekdatum, de plaats van vertrek en het vluchtnummer.
 • Als u voor zaken reist, zorg er dan voor dat u een uitnodigingsbrief van een bedrijf of zakelijke entiteit, een kopie van het registratie- of oprichtingscertificaat van het bedrijf en een ID-kopie van de ondertekenaar van de brief hebt.
 • Als je familie bezoekt, heb je een uitnodigingsbrief van hen nodig, het officiële identificatiedocument van de gastheer en een retourvliegticket met daarop de datum van aankomst en vertrek, de plaats van vertrek en het vluchtnummer.
 1. Doorreisvisum

Het Kenya Transit Visa staat een enkele binnenkomst toe en is maximaal 72 uur geldig. Als u echter met een internationale vlucht op Jomo Kenyatta Airport aankomt, binnen de internationale transitzone blijft en op een internationale vlucht vertrekt, hoeft u geen transitvisum aan te vragen.

 1. Visum voor meerdere binnenkomsten

De geldigheidsduur van een meervoudig visum is tussen de zes maanden en een jaar. Het is het voordeligst voor bezoekers en zakenmensen die Kenia vele malen per jaar binnenkomen. De directeur van de immigratiedienst in Nairobi is verantwoordelijk voor de goedkeuring, die ongeveer één tot twee weken duurt.

Om dit visum te krijgen, heeft u een officiële brief van uw werkgever of bedrijf nodig waarin de duur van uw verblijf staat vermeld.

Vereisten voor een meervoudig visum

 • Een geldig paspoort met een vervaldatum van minimaal zes maanden en drie opeenvolgende blanco pagina’s
 • Een niet-restitueerbare vergoeding van £ 8,1 ($ 11)
 • Visumkosten van £ 223 ($ 101)
 • Een recente gekleurde pasfoto
 • Een officiële brief van de werkgever of het bedrijf waarin de redenen voor meerdere bezoeken en de geldigheidsduur van het visum worden vermeld
 • Uitnodigingsbrief van de organisatie die je gaat bezoeken of van je gastheer. Voor studenten: een aanbevelingsbrief van de school of werkgever om de redenen van het bezoek aan te geven.
 • Uw visumaanvraagbrief
 • Bewijs van tewerkstelling zoals uw personeels-ID of een kopie van uw contract
 • Drie recente visa voor één of meerdere binnenkomsten
 1. Doorverwezen visum

Als je een staatsburger bent van de nationaliteiten die in de tweede tabel staan vermeld, heb je een doorverwijzingsvisum nodig om Kenia binnen te komen. De directeur van de immigratiediensten in Nairobi is verantwoordelijk voor de visumgoedkeuring.

Doorverwezen visa duren langer om te verwerken, dus het is het beste om ten minste vier weken voor de geplande reisdatum aan te vragen.

Maximale verblijfsduur in Kenia toegestaan door het e-Visum

Bezoekers die Kenia binnenkomen, hebben toestemming om vanaf de aankomstdatum maximaal 90 dagen te blijven. Deze 90 dagen zouden op een enkele reis moeten zijn voor een visum voor één binnenkomst.

Als u Kenia verlaat vóór de 90 dagen, verloopt het visum automatisch, dus u heeft een nieuw visum nodig als u binnen dezelfde periode wilt terugkeren.

Verlenging van de maximale verblijfsduur in Kenia

Na de standaard geldigheid van 90 dagen kunt u uw bezoek slechts één keer verlengen, tot maximaal 180 dagen. De verlenging is echter niet gegarandeerd, aangezien de beslissing uitsluitend afhangt van de immigratiedienst in Kenia.

De geldigheid van het visum voor Kenia kan voortijdig verlopen

Er zijn enkele gevallen waarin de geldigheid van het visum verloopt vóór de standaard 90 dagen. De geldigheid van uw paspoort kan bijvoorbeeld minder dan zes maanden vanaf uw aankomstdatum zijn, of het vermoeden bestaat dat u niet aan de visumvereisten hebt voldaan.

Het is daarom van cruciaal belang om de juiste procedures te volgen, ervoor te zorgen dat u geldige documenten indient en dat u zich houdt aan de lokale autoriteiten zodra u in Kenia aankomt.

Bij aankomst geeft de immigratiedienststempel in uw paspoort de uiterste datum aan waarop u het land moet verlaten.

extra notities

 • De verwerkingskosten voor Visa kunnen niet worden gerestitueerd
 • Onvolledige aanvragen krijgen geen goedkeuring
 • Het hebben van een e-Visum geeft u niet de ultieme bevoegdheid om Kenia binnen te komen, ook al is het geldig. De immigratiebeambte op het punt van binnenkomst kan u toestemming weigeren om Kenia binnen te komen als u niet aan de immigratievereisten voldoet of als uw aanwezigheid in strijd is met nationale belangen.
 • Als u zaken doet of werk krijgt zonder de vereiste pas of vergunning is een overtreding.
 • U moet een visum aanvragen voordat u Kenia binnenkomt, niet bij aankomst
 • Zorg ervoor dat u kopieën van uw e-Visum afdrukt om te presenteren op het punt van binnenkomst
 • Het goedkeuringsproces duurt minimaal twee werkdagen om ervoor te zorgen dat u uw aanvraag op tijd indient
 • Elke volwassene die Kenia bezoekt, moet een e-Visa-aanvraag indienen via zijn e-Visa-account. Als u kinderen heeft, kunt u uw account gebruiken om aanvragen in te dienen.
 • De verwerking van de visumaanvraag gebeurt één maand voor de verwachte aankomstdatum, ook als u eerder een aanvraag indient.
 • De geldigheidsperiode begint wanneer het visum wordt goedgekeurd, vaak acht dagen na indiening of vier dagen in dringende gevallen
 • Er zijn specifieke COVID-19 maatregelen en vereisten voor internationale bezoekers; zorg ervoor dat u hier bijgewerkte informatie krijgt