India heeft zijn grenzen heropend voor internationale bezoekers

India, een subcontinent van Zuid-Azië, is het moederland van de geschiedenis. Het heeft de oudste beschaving ter wereld en vele officiële talen.

India is als gevolg van de COVID-pandemie uit een verwoestend 2021 gekomen; het wereldwijde centrum van een nieuwe golf van het virus die het gezondheidssysteem van het land bijna instortte. Hier begon de Delta-variant, die nu de wereld over gaat.

Net als andere landen eiste de pandemie van het coronavirus echter zijn tol van het toerisme in India. India was geen uitzondering als een van ‘s werelds bucketlist-reisstops. Veel landen sloten hun grenzen, schortten lijnvluchten op en legden een strikte lockdown op. Het reizen van en naar het land stopte, en een lockdown van meer dan een half jaar.

Maar sinds oktober 2021 begon India zijn grenzen te openen. Er landden chartervluchten in India, maar toch konden geen toeristen India meteen bezoeken.

Per november 2021 heeft India het reisverbod al opgeheven. Volledig gevaccineerde bezoekers uit 99 landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, kunnen nu op vakantie in India. Volg naast het hebben van een India-visum de volgende strikte richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid.

Dit is wat u moet weten en verwachten als India uw toeristische bestemming op uw bucketlist is.

Het Indiase visum

Het Indiase visum is een elektronisch document dat u kunt aanvragen via de officiële website https://indianvisaonline.gov.in/ .

Alle Britse en Ierse reizigers naar India moeten bij binnenkomst in het land in het bezit zijn van een geldig visum.

De Indiase regering heeft bijna alle eerder opgeschorte visa hersteld. Toeristenvisa die zijn afgegeven vóór oktober 2021 en elk ander e-visum dat vóór 30 maart 2021 is afgegeven, werden echter niet hersteld.

Vanaf 15 oktober 2021 biedt de Indiase overheid nieuwe e -toeristenvisa aan voor groepstoerisme. De staat heeft met ingang van 15 november 2021 nieuwe individuele visa voor e -toerisme uitgegeven.

Let op het volgende met betrekking tot deze context;

 • Voor groepstoerisme zullen alle buitenlandse toeristen India binnenkomen met het e -toeristenvisum op een chartervlucht vanaf 15 oktober 2021.
 • Individueel toerisme komt vanaf 15 november het land binnen op een e-toeristenvisum. Je kunt Air Bubble Scheme of Vande Bharat Mission gebruiken om binnen te komen. U kunt ook een commerciële vlucht gebruiken die is gecertificeerd door het Indiase ministerie van burgerluchtvaart.

Zorg ervoor dat vluchten vanuit uw land weer operationeel zijn . Sommige operators zijn nog niet volledig in bedrijf.

 • Buitenlandse bezoekers mogen India niet binnenkomen via landroutes met behulp van het e-toeristenvisum.
 • Per oktober 2021 zijn de geldigheidsvoorwaarden van het e-visum voor India gewijzigd. De huidige geldigheid is 120 dagen vanaf de datum van goedkeuring. Binnen deze periode mag je maar één keer naar India reizen gedurende 30 dagen.

Wie kan India bezoeken?

De Indiase regering moedigt iedereen aan om uit elk land ter wereld te komen. De regering is zelfs van plan om tegen maart 2022 ongeveer een half miljoen toeristenvisa af te geven.

Een vreemdeling met een geldig visum is niet voldoende om u toegang tot India te garanderen. Met de aanhoudende pandemie moet u aan deze aanvullende vereisten voldoen.

Met betrekking tot de protocollen van het ministerie van gezondheid;

 1. Reizigers die India bezoeken, moeten de Covid-19-prik hebben gekregen. Ze moeten ook binnen 72 uur van hun reis negatief testen op Covid.
 2. Alle reizigers die op de luchthaven aankomen, moeten een screening ondergaan. Elke persoon die tekenen en symptomen van het virus vertoont, moet een medische faciliteit bezoeken.
 3. Personen ouder dan vijf jaar kunnen een zelfverklaringsformulier uploaden op de Air Suvidha Portal . Ook moeten ze binnen drie dagen na aanvang van de reis een negatieve PCR-test uploaden. U moet ook bevestigen dat u zich houdt aan alle Covid-19-protocollen die door de staat zijn opgesteld.
 4. Alle passagiers die volledig zijn ingeënt, hoeven niet in quarantaine als ze afkomstig zijn uit een land dat als ‘risicovrij’ wordt beschouwd.
 5. Als u uit een land met een hoog risico reist, moet u nog een PCR-test doen in India. U moet de test van tevoren boeken op de Air Suvidha Portal. U verlaat de luchthaven niet voordat u een negatieve Covid-19-test krijgt.
 6. Niet- of gedeeltelijk gevaccineerde personen moeten op de luchthaven een Covid-19-testmonster inleveren. Je moet een week in quarantaine. Op de achtste dag moet u opnieuw testen en, indien negatief, hun gezondheid gedurende zeven dagen blijven controleren.
 7. Als je bij aankomst positief test, ga je naar een isolatiecentrum van de overheid . Mensen in drie rijen naast je moeten isoleren, ongeacht hun testresultaten.
 8. Op 31 december waren er 11 risicolanden. Zij zijn;
 • Zuid-Afrika
 • Brazilië
 • Botswana
 • China
 • Ghana
 • Mauritius
 • Nieuw-Zeeland
 • Zimbabwe
 • Tanzania
 • Hongkong
 • Israël, het Verenigd Koninkrijk en Europa

Extra tips

 1. Sommige landen hebben onderlinge afspraken met India om vaccinatiecertificaten te accepteren. Ze omvatten het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en vele andere Europese landen. Reizigers uit de genoemde landen mogen de PCR-test niet op de luchthaven afleggen. Wel moeten ze twee weken lang hun gezondheid in de gaten houden.
 2. Het dragen van mondkapjes is verplicht tijdens het gebruik van het openbaar vervoer
 3. Je moet sociale afstand in acht nemen terwijl je in India bent. Sommige staten kunnen u beboeten voor het niet volgen van dergelijke richtlijnen.
 4. Elk van de 28 Indiase staten heeft toestemming om regels op te stellen voor internationale aankomsten. Regels en voorschriften kunnen dus variëren van luchthaven tot luchthaven in India.

Overzicht

Al deze richtlijnen mogen u er niet van weerhouden te genieten van wat het land van diversiteit te bieden heeft. Deze maatregelen zijn er om u te helpen gezond te blijven. Plan vandaag nog een reis en zie de mooie kant van het Zuid-Aziatische land.

Plaats een reactie