Sri Lanka heropent grenzen voor internationale bezoekers

Er is nooit een bepaalde tijd om toeristische reizen te plannen; elke dag of maand is perfect!

Het kan zijn dat je onder druk werkt; je wilt ontsnappen aan de gekke deadlines. Of misschien wilt u wat quality time ontspannen in de hangmat, waarbij u alle zorgen loslaat. Wat je reden ook is, Sri Lanka is de ultieme bestemming om te zijn.

Gelukkig is het nu officieel dat het eilandland weer op de kaart staat voor internationaal toerisme. De internationale luchthavens en grenzen van Sri Lanka zijn ook open. De heropening komt nadat de regering de reisverboden en de lockdown heeft opgeheven.

Sri Lanka biedt vele unieke toeristische bestemmingen om te bezoeken. U kunt bijvoorbeeld wandelen op de zandstranden of overwegen om mozaïeklandschap en dieren in het wild te bezichtigen.

Zelfs als je van plan bent om te reizen, is het verstandig om te onthouden dat de pandemie nog lang niet voorbij is. Uw gezondheid staat voorop; je moet jezelf beschermen. Dus nu is de vraag, ga je in quarantaine of niet?

Veel landen hebben stappen ingevoerd voor het omgaan met internationale aankomsten. De eilandstaat heeft ook een ‘biobubbel’ om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Wat is een biobubbel?

Een bio-bubbel is een regeling die de interacties beperkt tot alleen Covid-19-vrije personen.

Vaak is het een arrangement voor grote groepen mensen die op een bepaalde plek aankomen. De biobubbel kan bewegingsbeperkingen betekenen, soms binnen een B&B.

In de meeste gevallen kunnen er regelmatig Covid-19-tests plaatsvinden om ervoor te zorgen dat de bubbel Covid-19-vrij blijft.

Hoe werkt de Sri Lanka Bio Bubble?

Dankzij de bio-bubbel van Sri Lanka kunnen reizigers zich binnen de staat verplaatsen. Wel dient u zich aan de veiligheidsprotocollen te houden. Er is geen beperkte tijd dat een toerist in het land moet blijven.

Het zou helpen als u zich de eerste veertien dagen van uw verblijf aan de biobubbelregels houdt. Na het verstrijken van twee weken zijn toeristen vrij om te communiceren met de lokale gemeenschappen.

Nogmaals, als je een ‘beter’ hotel nodig hebt, ga dan volgens het boekje van het Ministerie van Toerisme van Sri Lanka. Dit betekent dat een toerist op een korte reis slechts de hele reis in het hotel mag verblijven. Maar toeristen die voor langere tijd op bezoek zijn, zullen desgewenst naar hotels van hun keuze verhuizen.

Regels van de ‘Bio Bubble’

Sri Lanka is een van de weinige Aziatische staten die aankomsten toestaat zonder strikte quarantainemaatregelen.

Maar toeristen hebben in wezen niet de vrijheid om te gaan en staan waar ze willen. Het biobubbels-concept van Sri Lanka staat toeristen toe om rond het eiland te reizen zolang ze:

  • Verblijf in een van de 52 goedgekeurde hotels van het Ministerie van Toerisme van Sri Lanka. Deze hotels hebben een Level 1 ‘Safe and Secure’ classificatie.
  • Bezoek sites die door de autoriteiten als ‘veilig’ zijn goedgekeurd, begeleid door een gecertificeerde gids . Zo hebben de Royal Botanic Gardens toeristen nodig om als groep of onder begeleiding van een gids binnen te komen.
  • Gebruik voor elke toeristengroep onafhankelijke vervoersmiddelen, geregeld door een touroperator.
  • Vermijd interactie met de lokale bevolking en andere groepen toeristen

Belangrijke opmerking bij het reizen van en naar Sri Lanka

Vaccinatie

Reizigers die een volledige Covid-19-prik hebben gekregen, gaan bij aankomst niet in quarantaine of doen een PCR-test op dag 01. Anderen zonder vaccinatie moeten een PCR-test van dag 01 doen en in quarantaine gaan in een gecertificeerd hotel.

Alle aankomende toeristen moeten zich houden aan de preventieve operationele richtlijnen van Covid-19.

Kinderen van 12 tot 18 jaar die binnen twee weken na het ontvangen van de eerste Pfizer-prik naar Sri Lanka vertrekken, worden als volledig gestoken beschouwd.

De COVID-19-test voor kinderen

Aankomende reizigers van twaalf jaar en ouder moeten een negatief Covid-19 PCR-testresultaat hebben. De test moet 72 uur voor het inschepen worden getest en het rapport moet in het Engels zijn geschreven.

Een PCR-test is niet voor iedereen verplicht. Reizigers die de afgelopen drie maanden de virusinfectie hebben gehad, kunnen aankomen met COVID-vrije Rapid Antigen-testresultaten. Het zou helpen om de test 48 uur voor vertrek te doen.

Daarnaast moeten ze een diagnosekaart hebben om de geschiedenis van infectie te bewijzen. Positieve PCR- of Rapid Antigen Test-rapporten zijn toegestaan (in het Engels).

Doorvoer

Een passagier heeft 16 uur om door Sri Lanka te reizen. U moet een bevestigde aansluitende vlucht hebben op Bandaranaike International Airport.

De gezondheidsverklaring

Passagiers die op een luchthaven in Sri Lanka aankomen, moeten het online gezondheidsverklaringsformulier persoonlijk invullen. Voordat ze aan boord gaan, uploaden ze de vereiste documenten, zoals vaccinatiegegevens. Ze moeten bij aankomst een QR-code in soft- of hardcopy hebben.

U kunt uw online gezondheidsverklaring indienen op https://airport.lk/health_declaration/index .

Klik hier voor meer richtlijnen van het Sri Lankaanse ministerie van Volksgezondheid.

Extra tips

  • Alle reizigers moeten een online visum krijgen , aangezien dit een van de essentiële documenten is die u nodig hebt. Download ook de Visit Sri Lanka-app op uw digitale apparaat, die wordt gebruikt voor het traceren van contacten. De app slaat ook uw testresultaten en accommodatieboekingen op.
  • Sri Lanka heeft mildere Covid-19-regelgeving, in tegenstelling tot landen als Hong Kong. Tijdens het ‘bio bubble’-abonnement kun je gebruikmaken van faciliteiten zoals sportscholen, zwembaden en salons.
  • Afhankelijk van de verblijfsperiode kunt u regelmatig Covid-19-testen ondergaan; tenminste twee keer.
  • Houd er rekening mee dat u $ 12 US moet betalen voor een ziektekostenverzekering. Je hebt ook $ 40 extra nodig voor elke Covid-19-test die je doet.
  • Het dragen van mondkapjes en het bewaren van social distancing is voor iedereen verplicht. Overtreding van deze protocollen kan leiden tot een boete van LKR 10.000 of een gevangenisstraf van zes maanden.

Plaats een reactie