Veelgestelde vragen over het e-visum India

India is een van de grootste landen ter wereld en strekt zich uit van het Himalaya-gebergte tot het tropische Kerala. India, het land van verschillende kruiden en specerijen, strekt zich ook uit van de heilige Ganges tot aan de Thar-woestijn.

India heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot meer dan 200.000 jaar.

Meer dan een miljard mensen wonen in India en vormen ongeveer 2000 etnische gemeenschappen. Deze etnische groepen spreken meer dan tweehonderd talen.

India is rijk aan cultuur, met veel toeristische attracties om te verkennen. Enkele van de overvloed aan attracties zijn;

 • De verbazingwekkende religieuze gebouwen
 • Wildreservaat
 • De oude ruïnes
 • Het liefdessymbool, Taj Mahal Agra
 • Exotische steden en nog veel meer

Om te genieten van de fantastische attracties die India biedt, heb je een visum nodig. Lees verder om te leren hoe u een visum voor India aanvraagt en krijgt.

Wat is een India-visum?

Het Indiase visum of Electronic Travel Authorization (ETA) is een digitale reisvergunning. Het staat ook bekend als een elektronisch visum of e-visum omdat het online wordt aangevraagd.

Iedereen die naar India reist voor toeristische, zakelijke of medische redenen heeft een visum nodig. Zonder dit kunt u niet inchecken of aan boord gaan van een vlucht naar India.

De soorten elektronische visa omvatten; e-toeristen, e-business en e-medical. Ook is er een fysiek visum in stickervorm die een consulair personeel op uw paspoort aanbrengt.

Het aanvragen van een elektronisch visum is eenvoudig, snel en goedkoop. Het zou helpen als alle reizigers gebruik zouden maken van de online applicatie.

Wanneer moet ik het India-visum aanvragen?

U kunt een paar maanden voor vertrek een Indiaas visum aanvragen. Vroegtijdige visumaanvraag beschermt u tegen wijzigingen in reisdata. In geval van spoed kunt u het visum echter binnen 48 uur krijgen, hoewel er geen garantie is op levertijden.

Maar zodra u een verblijfplaats heeft gevonden tijdens uw bezoek, dient u het India-visum aan te vragen. Uw accommodatiegegevens zijn essentieel voor het invullen van de aanvraagformulieren.

Hoe kan ik een India-visum aanvragen?

Vraag uw visumaanvraag voor India aan en dien deze in door deze stappen te volgen;

 1. Gebruik de link; https://indianvisaonline.gov.in/visa/ om het aanvraagproces te starten. Kies de Indiase missie waarvan u het visum wilt aanvragen.
 2. Vul het aanvraagformulier met de juiste gegevens in en verzend het. Het systeem genereert een applicatie-identificatie die u moet bewaren voor toekomstig gebruik.
 3. Maak een afspraak en betaal. Als u nog niet klaar bent om een afspraak te plannen, drukt u een kopie van het ingediende formulier af. Bezoek later, als u klaar bent, de betrokken Indiase missie en dien de afdruk in, plus de ondersteunende documenten.
 4. Het systeem geeft u een bepaalde datum en tijd als u een afspraak plant.
 5. Het systeem berekent ook visum- en servicekosten. U kunt betalen via het e-betalingssysteem.

Opmerking;

Elektronische betaling is niet beschikbaar voor alle Indiase missies in het buitenland. Dien daarom uw aanvraag en vergoedingen in bij de missie of een outsourcingbureau.

Vereisten voor visumaanvraag

 • Elke reiziger, ook minderjarige kinderen, moet in het bezit zijn van een paspoort.
 • Uit uw paspoort moet blijken dat u een EU- of Noorse nationaliteit bezit of een van deze nationaliteiten
 • Een geldig visum hebben waarvan de geldigheid meer dan zes maanden is
 • Het paspoort moet twee blanco pagina’s hebben
 • Een recente digitale foto

U kunt met een India-visum in een van de volgende zeehavens aankomen;

 1. Chennai (Madras)
 2. Mormugao (Goa)
 3. Nieuwe Mangalore
 4. Kochi (Cochin)
 5. Bombay (Bombay)

Om de lijst met luchthavens te bekijken, kunt u met een India-visum aankomen, klik hier.

Hoe lang is een India-visum geldig?

Sinds 2019 is de geldigheidsduur van e-toeristen- en e-business visa 365 dagen. Beide passen garanderen u een onbeperkt aantal reizen naar India.

De geldigheid van 365 dagen betekent echter niet dat je een heel jaar in het land blijft. De geldigheidsduur is 365 dagen, maar de maximale verblijfsperiode is als volgt;

Het e-toeristenvisum

Een e-toeristenvisum staat een verblijf van maximaal 180 dagen toe voor paspoorthouders van Canada, de VS, het VK en Japan. Burgers van andere nationaliteiten kunnen maximaal 90 aaneengesloten dagen verblijven.

U kunt het e-toeristenvisum alleen gebruiken om familie en vrienden te bezoeken en voor toeristische doeleinden.

Opmerking;

Vanwege de pandemie hebben alle toeristenvisa een geldigheid van 120 dagen. Ze staan een enkele toegang toe met maximaal 30 dagen verblijf in India.

Het e-business visum

Een e-business visum geeft u onbeperkt reizen naar India maar een maximale verblijfsperiode van 180 dagen. U kunt wel een verlenging van uw verblijfsduur aanvragen bij het FRRO-kantoor. Doe dit voordat u de 160e dag bereikt.

Het e-medische visum

Een e-medical visum is 60 dagen geldig vanaf de aankomstdatum in India. De datum van aankomst en de ingevulde datum op het aanvraagformulier dienen overeen te komen.

U kunt binnen 60 dagen twee keer naar India reizen. Uw vertrekdatum moet echter binnen de 60 dagen vallen.

Hoe lang duurt het om een India-visum te verkrijgen?

Nadat u met succes een visum voor India heeft aangevraagd, moet u gemiddeld vier dagen wachten voordat het is verwerkt. Sommige agentschappen kunnen echter helpen de processietijd te bespoedigen tot 48 uur voor een dringend visum. Houd er rekening mee dat de levertijden niet gegarandeerd zijn.

Hoe controleer ik of mijn visum geldig is?

Ga naar https://indianvisaonline.gov.in/visa/StatusEnquiry om de status van uw e-visum te controleren.

U moet uw aanvraag-ID invoeren, eerder verzonden in de bevestigingstekst. De applicatie-ID bestaat uit 12 tekens. Je hebt ook je paspoortnummer nodig.

Hoeveel kost het India-visum?

De kosten voor het aanvragen van een visum zijn afhankelijk van het type visum en het agentschap en kunnen niet worden gerestitueerd.

De kosten voor het India-visum zijn 99 EUR.

U kunt betalingen doen met American Express, PayPal en Master Card. Het zijn gemakkelijke en veilige methoden zonder transactiekosten.

Kan de Indiase immigratiedienst mijn visumaanvraag afwijzen?

Immigraties keuren bijna alle visumaanvragen goed, hoewel ze ze kunnen afwijzen. Bijvoorbeeld als immigratie verwacht dat een reiziger slechte bedoelingen heeft.

Als Immigration uw aanvraag afwijst, krijgt u de aankoopkosten terug. Zo’n clementieregeling geldt maar één keer per reiziger.

Wat is de officiële website voor India Visa?

Gebruik de officiële site https://indianvisaonline.gov.in/evisa/ om het Indiase e-visum aan te vragen.

De e-visumdiensten zijn volledig online. Trap daarom niet in de val van tussenpersonen die beweren het proces te vergemakkelijken.

Nogmaals, deel uw persoonsgegevens niet met onbevoegde personen of sites. Gebruik deze officiële site alleen voor e-services.

Extra tips

 • Druk uw visum af en bewaar het de hele reis samen met uw paspoort.
 • Reist u vanuit een land dat risico loopt op gele koorts? Vooral Afrika en Zuid-Amerika zijn risicogebieden. Voordat u naar India vertrekt, moet u zich laten vaccineren tegen gele koorts. Bewijs moet u tonen via het inentingspaspoort, ook wel ‘gele boekje’ genoemd.
 • De geldigheid van uw visum kan meteen verlopen wanneer u een nieuw paspoort aanvraagt, krijgt en gaat gebruiken. De reden is dat het visum een onlosmakelijk verband heeft met een bepaald paspoortnummer. De enige remedie in dit geval zou zijn om een nieuw visum aan te vragen.
 • De VOA-service (Visa on Arrival) is alleen beschikbaar voor Japanse, VAE- en Zuid-Koreaanse staatsburgers. Voor onderdanen van de VAE om het visum bij aankomst te krijgen, moeten ze eerder een e-visum of een papieren visum voor India hebben ontvangen. U komt echter niet in aanmerking voor de VOA als uw ouders of grootouders van vaderszijde of moederszijde permanent ingezetene waren of in Pakistan zijn geboren.
 • De voorschriften van de staat en het ministerie van Volksgezondheid met betrekking tot Covid-19 veranderen met de ernst van de pandemie. Blijf op de hoogte van de Indiase wetten voordat u op reis gaat.