Veelgestelde vragen over het e-Visum voor Cambodja

Cambodja is een fantastische bestemming voor internationale reizigers. Voordat u uw reis plant, is het essentieel om te bevestigen of u in aanmerking komt voor een visum, omdat iedereen die het land binnenkomt een vergunning nodig heeft.

De enige vrijgestelde nationaliteiten zijn Thailand, de Filippijnen, Laos, Maleisië, Myanmar, Brunei, Vietnam en Singapore.

Algemene vragen

Wat is een e-Visum voor Cambodja?

Een e-Visum voor Cambodja is een reisdocument dat vooraf moet worden goedgekeurd. Het wordt via e-mail verzonden of online verkregen en stelt inwoners van goedgekeurde landen in staat om Cambodja te bezoeken voor toeristische doeleinden.

Is het e-Visum voor Cambodja legitiem?

Het e-Visum voor Cambodja is legitiem, aangezien de goedkeuring rechtstreeks afkomstig is van de Cambodjaanse immigratie-autoriteiten en de overheid. Het heeft hetzelfde doel als een gewoon visum, maar is gemakkelijker te verkrijgen.

Hoe kan ik een e-Visum voor Cambodja aanvragen?

U kunt de aanvraag online invullen. Na het invullen van het aanvraagformulier en het online betalen, gaat het goedgekeurde e-Visum naar uw e-mailadres.

Hoe lang duurt het om online een e-visum voor Cambodja aan te vragen?

Het aanvraagformulier vereist alleen essentiële reis- en persoonlijke informatie, dus het duurt een paar minuten. Het online betaalproces duurt minuten, kan met elk apparaat.

Kan ik een E-visum bij aankomst in Cambodja krijgen?

Als u een staatsburger bent uit een in aanmerking komend land, kunt u bij aankomst een e-Visum krijgen. Het is echter essentieel op te merken dat de immigratie-autoriteiten het e-Visum niet garanderen op het moment dat u wilt bezoeken. Het is het beste om de online aanvraag in te vullen voordat u op reis gaat.

Hoe krijg ik het e-Visum voor Cambodja?

Wanneer uw e-Visum goedgekeurd wordt, komt het als een PDF-bestand naar hetzelfde e-mailadres dat u in uw aanvraagformulier heeft gebruikt. U kunt het document afdrukken, aangezien de immigratieambtenaren visueel bewijs nodig hebben.

Hebben kinderen een e-Visum nodig voor Cambodja?

In Cambodja is het een vereiste dat alle bezoekers uit in aanmerking komende landen een geldige toegangsvergunning moeten hebben om de grens over te steken, inclusief kinderen. De ouder of voogd van het kind is verantwoordelijk voor de e-Visumaanvraag.

Heb ik een visum nodig om op vakantie te gaan naar Cambodja?

Ja, alle reizigers die Cambodja binnenkomen, moeten een visum hebben. Als je uit een Europees land of het VK komt, heb je voor je vakantie een Cambodjaans visum nodig.

Welk type visum heb ik nodig voor een vakantie in Cambodja?

Voor een verblijf van minder dan 30 dagen moet u online een e-Visum aanvragen, die u per e-mail ontvangt. Voor een verblijf van meer dan 30 dagen moet u een visum aanvragen via de Cambodjaanse ambassade in Londen. Als u niet in aanmerking komt voor het e-Visum, moet u dit ook via de ambassade aanvragen.

Ik heb mijn visum ontvangen. Is er nog iets dat ik moet doen?

Ja, u moet twee exemplaren afdrukken; één exemplaar om te tonen bij het binnenkomen en het andere bij het verlaten van Cambodja. Het is ook handig om te controleren of de gegevens op het visum overeenkomen met uw paspoort.

Heeft Covid-19 invloed op mijn reisplannen?

Hoewel de Cambodjaanse regering op 15 november 2021 de grenzen weer heeft geopend, zijn er enkele COVID-19-maatregelen getroffen voor internationale bezoekers. Voor actuele informatie kunt u deze pagina bezoeken.

Vragen over de toepassing

Wanneer moet ik mijn visumaanvraag indienen?

U kunt uw visumaanvraag op elk moment indienen, maar u kunt dit het beste minimaal een week voor vertrek doen. Ongeacht uw indieningsdatum wordt uw visumaanvraag pas 30 dagen voor aankomst verwerkt.

Is het mogelijk om een groepsvisumaanvraag in te dienen?

U hoeft geen groepsaanvraag in te dienen, hoewel het een uitstekend idee is. Elke reiziger heeft een geldig visum voor Cambodja nodig, wat herhaling voorkomt, aangezien de meeste informatie vergelijkbaar is.

Welke informatie en documenten heb ik nodig?

Elke visumaanvraag moet een duidelijke digitale pasfoto bevatten en een scan van de informatiepagina van het paspoort met de foto. Naast wat contactgegevens, moet je ook weten welke luchthaven of grensovergang je ongeveer wanneer gaat gebruiken.

Hoe dien ik mijn paspoortscan of foto in?

Na het voltooien van de visumbetaling is er een pagina om een pasfoto en paspoortscan te uploaden. De meeste bestandsindelingen en -groottes zijn acceptabel en u kunt de uploadtool gebruiken om de afbeelding aan te passen en bij te snijden.

Aan welke specificaties moeten mijn paspoortscan en pasfoto voldoen?

De paspoortscan moet duidelijk en leesbaar zijn en de volledige informatiepagina bevatten. De foto moet in kleur zijn, op een goed verlichte achtergrond, en je mag geen niet-religieuze hoofddeksel hebben, geen haar dat je gezicht bedekt of de indruk wekt dat je lacht.

Zolang deze aan deze voorwaarden voldoet, hoeft de foto niet van een professional te zijn.

Wat kost het visum voor Cambodja?

Een visum Cambodja kost 99 euro per persoon, zonder bijkomende kosten ongeacht de betaalmethode . De genoemde kosten zijn inclusief alle mogelijke kosten zoals btw, consulaire kosten, servicekosten en aanvraagkosten.

Moet ik het consulaat of de Cambodjaanse ambassade bezoeken?

Nee, als u in aanmerking komt voor het visum en uw online aanvraag succesvol was, hoeft u niet naar het consulaat of de ambassade van Cambodja te gaan.

Moet ik een hotel of vlucht hebben geboekt voordat ik het visum aanvraag?

Nee, u heeft geen specifieke accommodatie- of vluchtgegevens nodig voor het visumaanvraagproces.

Ik ben niet zeker over mijn aankomstdatum in Cambodja; Is dat een probleem?

Zolang u vertrekt binnen de 90 dagen of 30 dagen die door het visum zijn toegestaan, hoeft u geen specifieke vertrekdatum op uw visumaanvraag te vermelden.

Vragen over het visum

Wat is de geldigheidsduur van het visum voor Cambodja?

Het visum voor Cambodja heeft een geldigheidsduur van 90 dagen, maar je mag niet langer dan 30 dagen aaneengesloten in het land verblijven.

Waar moet mijn paspoort aan voldoen?

De geldigheidsduur van uw paspoort mag niet minder zijn dan zes maanden vanaf het moment dat u in Cambodja aankomt.

Als ik het oude paspoort vervang door een nieuw, moet ik dan een nieuw visum aanvragen?

Ja, want je paspoortnummer linkt direct aan je visum. Als het paspoortnummer dat u gebruikt om te reizen afwijkt van het nummer dat u heeft gebruikt om het visum te krijgen, heeft u een nieuw visum nodig.

Een toepassing annuleren of wijzigen

Kan ik mijn aankomstdatum wijzigen?

Ja, het visum geeft alleen de geldigheidsduur aan, dus het maakt niet uit op welke dag je aankomt, als het maar binnen die periode valt. Houd er rekening mee dat je maximaal 30 dagen in Cambodja kunt verblijven.

Ik heb een fout gemaakt in het aanvraagformulier; Wat gebeurt er nu?

Zodra het indienen van het aanvraagformulier is voltooid, is het onmogelijk om wijzigingen aan te brengen. Eventuele fouten kunnen leiden tot afwijzing of het visum kan ongeldig worden verklaard.

Indien afgewezen, is het mogelijk om een nieuwe aan te vragen, maar dan moet u opnieuw de visumkosten betalen. In sommige gevallen kan het visum wel goedkeuring krijgen, maar wordt het ongeldig door fouten in de informatie, zoals een onjuist paspoortnummer. Aangezien de pas gekoppeld moet zijn aan een geldig paspoortnummer, kunnen autoriteiten u bij aankomst de toegang weigeren.

U kunt het beste een nieuw visum aanvragen als u fouten of onjuiste informatie opmerkt, zelfs als de pas die u krijgt er geldig uitziet.

Kan ik mijn aanvraag wijzigen of annuleren?

Op het moment dat uw aanvraag wordt verwerkt, is het onmogelijk om deze te annuleren, wat vaak binnen 5 minuten na bevestiging van de betaling gebeurt. Als de aanvraag voor een datum later dan 30 dagen is, blijft deze in behandeling tot 30 dagen voor uw vertrek. In dat geval kunt u de aanvraag binnen 30 dagen annuleren of wijzigen.