Veelgestelde vragen over visa voor Kenia

Kenia heeft zijn grenzen al heropend voor internationale toeristen en zakenmensen. U kunt eindelijk uw reis plannen om bij mooi weer de rijke cultuur, safari’s in het wild en zandstranden aan de kust te verkennen.

Het is essentieel op te merken dat sinds 1 januari 2021 ; het is niet mogelijk om een visum on arrival te krijgen. Alle visumaanvragen moeten vóór aankomst zijn, aangezien u het e-Visum moet tonen bij het punt van binnenkomst.

Algemene vragen

Heb ik een visum nodig voor mijn vakantie in Kenia?

Ja, alle reizigers die Kenia binnenkomen hebben een visum nodig. Kinderen onder de 16 jaar hoeven echter alleen identificatiedocumenten te tonen.

Wat is de geldigheidsduur van het e-Visum?

Het e-Visum Kenia is drie maanden geldig, ingaande op het moment dat u het visum ontvangt. U kunt alleen in Kenia verblijven voor maximaal 90 dagen vanaf uw aankomstdatum als u voor toeristische of zakelijke doeleinden op bezoek bent.

Als je Kenia wilt verlaten en binnen 90 dagen wilt terugkeren naar Kenia, heb je de tweede keer een nieuw visum nodig. U kunt echter geen dubbel visum aanvragen terwijl u nog in Kenia bent, dus u moet het aanvragen terwijl u zich buiten Kenia bevindt, zelfs als het huidige visum nog geldig is.

Voor een e-transitvisum kunt u maximaal 72 uur blijven.

Welk type visum heb ik nodig om Kenia binnen te komen?

Als u van plan bent korter dan 90 dagen in Kenia te blijven, kunt u online een e-Visum aanvragen. Je ontvangt een link via de e-mail die je hebt gebruikt in je aanvraag. Het is het beste om twee of meer exemplaren af te drukken, aangezien u een exemplaar moet overleggen op het punt van binnenkomst.

Als u van plan bent langer dan 90 dagen te blijven, moet u een fysiek visum aanvragen. Dit geldt ook als u niet voldeed aan de vereisten voor het e-Visum.

U kunt een fysiek visum aanvragen bij de Keniaanse ambassade, maar het is duurder en heeft een complexere aanvraagprocedure.

Wanneer moet ik mijn aanvraag voor een e-Visum Kenia indienen?

Uw e-Visumaanvraag wordt drie maanden voor uw verwachte aankomstdatum goedgekeurd, zelfs als u eerder een aanvraag indient. Het is echter raadzaam om ervoor te zorgen dat u uw aanvraag ten minste drie dagen voor uw aankomstdatum indient.

Moeten kinderen ook het e-Visum aanvragen?

Kinderen onder de 16 jaar hoeven geen e-Visum aan te vragen. Zij hoeven bij aankomst alleen geldige legitimatiebewijzen en een retourticket te tonen.

Vanaf 17 jaar heeft de persoon een e-Visum en een geldig paspoort nodig. De visumkosten zijn hetzelfde als voor de volwassenen.

Kan ik mijn e-Visum verlengen naar Kenia?

Ja, u kunt de looptijd van uw e-Visum slechts één keer verlengen, van 90 naar 180 dagen. Hiervoor moet je naar het hoofdkantoor van de immigratiedienst in Nairobi.

Ik heb mijn visum, moet ik nog iets anders doen?

De bevestigingsmail bevat een link naar het visum, dat u vervolgens downloadt en afdrukt. U hoeft alleen een kopie van uw paspoort te overleggen bij aankomst.

Heeft het Coronavirus (Covid-19) invloed op mijn reis naar Kenia?

Voordat u op reis gaat, is het essentieel om te bevestigen of u voldoet aan alle COVID-19-regels in Kenia. Afhankelijk van de richtlijnen van de Keniaanse regering veranderen ze van tijd tot tijd.

Hoewel de Keniaanse overheid geen vaccinatiebewijs vereist, heb je wel een COVID-19-testcertificaat nodig. De Covid-19 PCR-test moet 96 uur of minder duren voordat je naar Kenia vertrekt.

Kinderen onder de vijf jaar zijn vrijgesteld van deze test.

Vragen over de visumaanvraag

Waar vraag ik mijn visum voor Kenia aan?

Als u uit het VK of een ander Europees land komt, dient u uw visumaanvraag alleen online in.

Zijn groepsapps toegestaan?

Het is geen vereiste om een groepsaanvraag in te dienen, maar het bespaart u te veel herhaling omdat de informatie vergelijkbaar is. Iedereen betaalt de visumleges individueel.

Welke gegevens heb ik nodig voor de aanvraag?

Nadat u de basisinformatie op het visumaanvraagformulier heeft ingevuld, moet u een pasfoto en een paspoortscan uploaden.

De aanvullende informatie die u nodig heeft, omvat:

  • Boekingsbevestiging van een resort, hotel of accommodatie of een uitnodigingsbrief van een Keniaanse inwoner of het bedrijf dat u gaat bezoeken, indien van toepassing
  • Details over uw terugvlucht of verdere vlucht voor transitvisa
  • Als je bij familie of vrienden verblijft, heb dan een foto of scan van het identiteitsbewijs of paspoort van de gastheer

Wat kost de aanvraag van het visum voor Kenia?

Een enkel visum voor Kenia kost 130 EUR, zonder bijkomende transactiekosten. Deze prijs is inclusief consulaire kosten, aanvraagkosten en btw.

Wat zijn de betalingsmethoden voor Mijn Visa?

U kunt de online betaling voltooien via MasterCard, Visa of American Express.

Hoe en wanneer moet ik mijn visum voor Kenia ontvangen?

Na het indienen van je aanvraag ontvang je een bevestigingsmail. U zou uw visum binnen ongeveer acht dagen moeten ontvangen, maar het kan langer duren omdat het beoordelingsproces handmatig is.

Na goedkeuring ontvang je een sms-melding en een e-mail met een link naar de visumdownloadpagina.

Moet ik de ambassade of het consulaat op elk punt bezoeken?

Nee, dat doe je alleen als je van plan bent langer dan 90 dagen in Kenia te blijven of als je online aanvraag niet is gelukt.

Moet ik een hotel- of vluchtbevestiging hebben voordat ik het visum aanvraag?

Ja, je moet een boekingsbevestiging van elke accommodatie of het adres van je gastheer overleggen als je bij vrienden of familie verblijft. Bij het aanvragen van het visum heeft u ook de gegevens van een heen- of terugvlucht nodig.

Ik ben niet zeker van mijn exacte aankomstdatum in Kenia; Is dat een probleem?

Als uw aankomstdatum afwijkt van de datum die u op het aanvraagformulier heeft aangegeven, is het oké als deze tussen 30-60 dagen vanaf de verwachte aankomstdatum valt.

U kunt tot 30 dagen vóór of 60 dagen na de ingevulde datum aankomen.

Vragen over het visum

Kan ik mijn visum gebruiken om zaken te doen of te werken in Kenia?

Nee, u heeft een speciale werkvergunning van de ambassade nodig om in Kenia te werken. Als u zakelijk reist, moet u dit aangeven op het aanvraagformulier. Als uw werkgever buiten Kenia is gevestigd, kunt u alleen met een zakenvisum zaken doen in Kenia.

Hoe presenteer ik mijn foto of paspoortscan?

Zodra uw betaling is voltooid, verschijnt er een uploadpagina. U kunt de pasfoto en paspoortscan in elk bestandsformaat uploaden.

Moet ik een nieuw visum aanvragen als ik een nieuw paspoort krijg nadat ik mijn aanvraag heb ingediend?

Ja, uw visum is exact gekoppeld aan uw paspoort en het paspoortnummer dat u bij de aanvraag heeft gebruikt. Als u een nieuwe vergunning krijgt, zorg er dan voor dat u een nieuw visum aanvraagt.

Een toepassing wijzigen of annuleren

Ik heb wat fouten gemaakt bij het invullen van het aanvraagformulier; Wat zal ik doen?

Als de indiening eenmaal is gelukt, is het niet meer mogelijk om details aan te passen of te wijzigen. Eventuele fouten kunnen leiden tot afwijzing van de ongeldigverklaring van het visum, maar u kunt in een dergelijk geval een nieuw visum aanvragen.

Als u fouten opmerkt na het verkrijgen van uw visum, kunt u het beste een nieuwe aanvragen, zelfs als deze geldig lijkt. Keniaanse autoriteiten kunnen u de toegang weigeren als de informatie onjuist is.

Kan ik mijn aanvraag wijzigen of annuleren?

Wanneer uw aanvraag wordt verwerkt, is het niet mogelijk om deze te annuleren. De verwerking gebeurt in ongeveer vijf minuten na bevestiging van de betaling.