Vereisten voor e-visum India

India ligt op het Zuid-Aziatische continent. Het is de op zeven na grootste qua oppervlakte en de op een na grootste qua bevolkingsaantallen. De Indische Oceaan omringt India in het zuiden, terwijl de Arabische Zee het zuidwesten omringt. Het deelt de grens met Pakistan in het westen, terwijl China, Nepal en Bhutan in het noorden liggen.

India heeft een uitgesproken cultuur en de lange geschiedenis is de moeite waard om te ervaren. Als je eenmaal India hebt bezocht, zul je talloze fantastische landschappen van India en de eersteklas keuken ontdekken. Bereid je volgende bezoek aan India voor, vooral tijdens het Holi-festival, en heb plezier, inclusief het traditionele eten met unieke kruiden.

Wanneer u India bezoekt, is Visa een van de vereisten die u moet hebben. Te midden van de pandemie vinden verschillende operaties online plaats en is een e-visum niet vrijgesteld, wat zeer effectief is.

Wat is het Indiase e-visum?

Het is een online Visum dat u als vreemdeling ontvangt. Na ontvangst komt u voor een beperkte periode comfortabel India binnen. De autoriteiten geven u altijd een elektronisch formulier van uw Visa naar uw geregistreerde e-mailadres.

Wanneer u een E-Visa voor India ontvangt, heeft u voor een korte periode toegang tot het land.

U kunt het e-visum om de volgende redenen aanvragen:

 • toeristische activiteiten
 • Vrienden/familie bezoek
 • Sportactiviteiten
 • Kort zakelijk verblijf
 • Humanitaire activiteiten

Het Indiase e-visumproces

Het Indiase e-visum aanvragen is een van de eenvoudigste en gemakkelijkste processen. U hoeft niet persoonlijk te verschijnen voor uw visuminterview op de Indiase ambassade. Het enige dat u nodig heeft, is uw paspoort met een geldigheidsduur van zes maanden of langer vanaf uw aanvraagdatum.

Aanvragers van Indiase e-visa kunnen hun paspoort online aanvragen en ontvangen via de officiële ambassadewebsite van uw land.

Wanneer u uw online aanvraag indient en de betalingen verricht, kunt u het verificatiebericht via uw e-mail verwachten.

De financiële kosten van het e-visum variëren van land tot land en u kunt het visum met succes betalen met uw bankpas of creditcard. Bij de afgifte van uw e-visum is het moeilijk om de informatie te wijzigen. U moet dus voorzichtig zijn bij het invullen van de gegevens bij het aanvragen.

Ontwikkeling van de Indiase online visumregeling

In 2013 dacht het ministerie van Toerisme van de Unie om het online visumprogramma te starten, waardoor het gemakkelijker wordt om toegang te krijgen tot het Indiase visum. In veel andere landen is het succesvol geweest.

Saoedi-Arabië, Turkije, Marokko, Nigeria, Egypte en anderen hebben de stap ook overgenomen. De populariteit neemt sinds 2015 toe.

Kwalificaties voor het Indiase e-visum

De volgende kwalificatievoorwaarden zijn van toepassing als u voor het Indiase E-Visum gaat. U moet India bezoeken om vrienden, familieleden, medische behandeling, korte zaken of humanitaire activiteiten te zien.

 1. Uw vergunning moet niet minder dan zes maanden geldig zijn, samen met de datum van de aanvraag.
 2. Uw paspoort mag niet minder dan twee lege pagina’s hebben voor het afstempelen door een immigratiebeambte.
 3. U moet een retourticket hebben om terug te keren na het verstrijken van uw verblijfsduur.
 4. Kleintjes moeten hun eigen e-visum en paspoort hebben

Documenten die u nodig heeft om het Indiase e-visum aan te vragen

 • Uw paspoort met een geldigheidsduur van zes maanden of langer
 • Foto met paspoortformaat

Verschillende records die u naar voren moet brengen bij aankomst in India

 1. Uw exemplaar van het e-visum dat moet worden gedrukt
 2. Een paspoort met een geldigheidsduur van zes maanden of langer
 3. Je uitnodigingsbrief als je die hebt
 4. Uw medische verzekering dekt de tijd dat u in India verblijft

Bij aankomst in India moet u de documenten aan de immigratiedienst op de luchthaven overleggen. Ze kunnen echter ook om andere aanvullende documenten vragen.

Verdiensten van uw Indiase e-visum

 1. Het is gemakkelijker om op elk moment uw Indiase e-visum te verkrijgen als u een goede internetverbinding heeft en uw paspoort gerechtvaardigd is.
 2. U bespaart tijd omdat u niet persoonlijk op de Indiase ambassade hoeft te verschijnen.

Welke factoren kunnen leiden tot afwijzingen van het Indiase e-visum?

Afwijzingen kunnen gebeuren wanneer de immigratiedienst van uw land talrijke fouten ontdekt in uw Indiase e-visumaanvraag. Hieronder staan enkele van de belangrijkste redenen die kunnen leiden tot weigering van uw Indiase e-visum:

 • Wanneer vitale informatie ontbreekt
 • Wanneer de geldigheidsduur van uw paspoort korter is dan zes maanden
 • Als uw visumaanvraagformulier onjuist is
 • Wanneer uw visumtype niet specifiek is
 • Wanneer uw intenties om terug te gaan onduidelijk zijn?

Vanwege covid 19 moet u als internationale reiziger Air Suvidha, een zelfverklaring, aanschaffen voordat u India binnenkomt. U kunt het ongetwijfeld online invoeren bij het aanvragen van het Indiase e-visum.

De geldigheid en vervaldatum van het Indiase visum

De geldigheid van uw Indiase e-visum hangt af van het type elektronische visum dat u verkrijgt tijdens uw bezoek aan India. Als u het e-toeristenvisum meeneemt, kunt u maximaal nachtelijke dagen in India blijven . Als u echter uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada of Japan komt, kunt u uw verblijf verlengen met maximaal honderdtachtig dagen.

U kunt uw Indiase elektronische visum gebruiken om achtentwintig geselecteerde luchthavens en vijf zeehavens binnen te gaan. Zorg ervoor dat u India bezoekt voordat de vervaldatum van uw Visa is bereikt.

Gele Koorts Certificaat Reizen voor uw reis naar India

Als u uit een gebied komt met gele koortsinfecties, moet u uw gele koortsvaccinatie direct na aankomst in India laten zien. Als u uw vaccinatiekaart tegen gele koorts niet laat zien, blijft u mogelijk tot zes dagen in quarantaine nadat u naar India bent gekomen.

Als u geen tekenen van gele koorts besmettingen vertoont, kunt u doorgaan met uw activiteiten in India.

Veelgestelde vragen over het Indiase e-visum

 1. Wat is het Indiase e-visum?

Met een document kunt u als buitenlander India binnenkomen. Om het aan te vragen, gaat u naar de website die Visa uitgeeft, met name de Indiase ambassadewebsite van uw land, en selecteert u de e-visumoptie. Vul uw gegevens in en betaal de Visa-kosten.

 1. Heb ik het Indiase e-visum nodig als ik uit de Verenigde Staten kom?

Ja, u moet uw visumaanvraag indienen bij het centrum van de Indiase aanvraag in de Verenigde Staten. U kunt het online aanvraagformulier invullen op de Indian Visa-website. Na acceptatie kunt u doorgaan met uw operaties.

 1. Hoe lang duurt het om het Indiase e-visum te krijgen?

Het duurt maximaal drie dagen om uw Indiase e-visumaanvraag te verwerken. Afhankelijk van uw nationaliteit en de reden van uw bezoek krijgt u een visum.

 1. Kan ik het e-visum aanvragen om India een tijdje te bezoeken?

Ja, u kunt het Indiase e-visum aanvragen voor toerisme, zaken of zelfs voor het bezoeken van uw vrienden of familie.

 1. Welke documenten heb ik nodig om mijn Indiase e-visum aan te vragen?

Bij het aanvragen van uw e-visum moet u in het bezit zijn van een geldig paspoort, een actuele pasfoto en een uitnodigingsbrief.

 1. Moet ik de Indiase ambassade bezoeken om het e-visum te krijgen?

Nee, een bezoek aan uw Indiase ambassade in uw land is niet nodig. U kunt uw Indiase e-visum eenvoudig vanuit uw luie stoel aanvragen, wanneer u maar wilt.

 1. Kan mijn aanvraag voor een e-visum voor India worden afgewezen?

Ja, uw Indiase e-visumaanvraag gaat mogelijk niet door als u verschillende essentiële documenten mist of als uw intenties om terug te gaan niet duidelijk zijn.