Visumvereisten Egypte

Egypte is strategisch gelegen in het noordoosten van Afrika. De hoofdstad is Caïro, waar Arabische en islamitische mensen wonen. Egypte ligt in de nabijheid van de Middellandse Zee in het noorden en de Rode Zee in het oosten.

Egypte heeft een uitgebreide geschiedenis. De voorlopige vooruitgang, waaronder schrijven, landbouw, verstedelijking, religie en bestuur, is indrukwekkend. Het suggestieve monument zoals de Necropolis van Gizeh is ook belangrijk voor wetenschappelijke studies en trekt wereldwijd belangstelling.

Als u uw volgende vakantie naar Afrika plant, overweeg dan Egypte als uw volgende bestemming, en u zult veel ongelooflijke dingen meemaken. Om Egypte te bezoeken, is een visum echter een van de essentiële vereisten die u moet hebben.

Hieronder vindt u een gids die ingaat op het verkrijgen van een Egyptisch visum .

Visumverduidelijking Egypte

Het visum voor Egypte is het wettelijke officiële reisdocument waarmee je het land voor een bepaalde periode kunt bezoeken. Als u van plan bent om met uw kinderen naar Egypte te gaan, moet u voor elk van hen een visum aanvragen.

Vereisten en geldigheid van het visum voor Egypte

Om een visum voor Egypte te krijgen, moet u aan specifieke vereisten voldoen. De meest vitale zijn:

 • Als reiziger moet u in het bezit zijn van uw paspoort om het e-visum aan te vragen. Het moet een blanco pagina hebben.
 • Bij uw aankomst in Egypte moet u de uitnodigingsbrief overleggen om een vriend of familielid te bezoeken.
 • Zodra u aankomt, is een verzoek om het reisschema met uw vluchtboeking en de overnachtingen essentieel.
 • Als u als groep reist voor toeristische doeleinden, is het essentieel om de groepsaanvraag samen in te dienen.
 • U moet twee gekleurde paspoorten met een hoge resolutie verstrekken.
 • Wanneer u om commerciële redenen naar Egypte vertrekt, dient u twee exemplaren van commerciële motivatiebrieven te overleggen.
 • U moet ook een visum centraal bestelformulier overleggen.
 • Een bewijs van reisarrangement is een ander belangrijk document dat u moet overleggen. Het bevat twee exemplaren van het reisschema, waarop uw aankomst- en vertrekdatums en uw volledige namen staan.
 • Komt u uit een gebied met een risico op gele koorts, dan dient u een vaccinatiebewijs tegen gele koorts te overleggen. Dit document wordt gecontroleerd bij uw aankomst in Egypte.

Geldigheid voor het visum voor Egypte

Uw toeristenvisum voor Egypte is meestal 90 dagen geldig. Hiermee kunt u maximaal dertig aaneengesloten dagen in Egypte blijven. Kiest u voor een multiple entry visum, dan kunt u voor de gehele geldigheidsduur van 90 dagen uitgebreid naar Egypte reizen.

Houd er rekening mee dat elk verblijf slechts minimaal 30 dagen duurt. Het is mogelijk om uw reisplannen op elk moment te wijzigen, zelfs na bevestiging van uw visum. Uw aankomst- en vertrektijd moet echter binnen de geldigheidstermijn van 90 dagen liggen.

Procedure voor het aanvragen van het visum voor Egypte

U kunt uw aanvraag altijd gratis indienen, ook in het weekend, via de website van de Egyptische ambassade. Het aanvragen van een visum is een eenvoudig proces dat slechts vijf minuten duurt om het aanvraagformulier in te vullen. Dan betaal je online met je Visa, Master Card, American Express of PayPal.

Het kost je £ 44,95 voor een visum voor één binnenkomst. Voor de meerdere inzendingen kostte het £ 79,90. Daarna is uw Egypte-visum beschikbaar via uw e-mail, wat ongeveer vijf werkdagen duurt als het dringend is. Het duurt echter langer als het niet kritisch is.

Wanneer kunt u uw visum voor Egypte aanvragen?

Het is essentieel om uw visum voor Egypte direct na het boeken van uw vlucht aan te vragen. Houd er echter rekening mee dat het 30 dagen actief wordt na het invullen van het aanvraagformulier. Bovendien begint de geldigheidsperiode onmiddellijk vanaf het moment van bevestiging.

Het visum voor Egypte aanvragen tijdens de pandemie

Toeristische bezienswaardigheden en toeristische activiteiten in Egypte zijn nu actief en de regering geeft gemakkelijk visa af. Het online platform van de visumaanvraag in Egypte is behoorlijk effectief. U moet echter voldoen aan de volledige visumvereisten voor Egypte voordat u zich als buitenlander aanmeldt.

Het aanvraagproces van een e-Visum is niet ingewikkeld en vereist alleen uw persoonlijke en paspoort- en reisgegevens. U betaalt de Visa-kosten ook effectief op hetzelfde online platform. Komt u echter niet in aanmerking voor een Egyptisch visum, dan kunt u contact opnemen met de Egyptische ambassade.

Zorg ervoor dat u elke keer dat u in het openbaar in Egypte bent, een masker draagt.

Egypte Reisbezuiniging te midden van de pandemie

Toeristische activiteiten komen langzaam weer boven water in Egypte, en vluchten worden ook regelmatiger. Egypte houdt echter altijd tal van reisbeperkingen voor COVID-19 in de gaten. Als buitenlander die van plan is om Egypte te bezoeken, moet u aan alle COVID-19-vereisten voldoen, inclusief negatief testen op COVID-19.

Als u in het bezit bent van het vaccinatiebewijs, waaruit blijkt dat u 14 dagen lang volledig ingeënt bent voordat u naar Egypte reist, kunt u afzien van de COVID-test. Als je voor de test gaat, moet je maximaal vierentwintig uur op je hotelkamer blijven om de uitslag af te wachten. Als de uitslag van de test Covid-19 positief is, moet je 14 dagen in zelfisolatie.

Veelgestelde vragen over het visum voor Egypte

 1. Welk type visum heb ik nodig voor mijn vakantie in Egypte?

Als u minder dan 30 dagen in Egypte wilt verblijven, gebruikt u het elektronische visum. U kunt het online aanvragen via de e-visumwebsite van de overheid. Als u echter van plan bent langer dan 30 dagen in Egypte te blijven, maak dan een afspraak met de Egyptische ambassade en vraag een fysiek visum aan voor uw paspoort.

 1. Wat moet ik nog meer doen nadat ik mijn visum heb ontvangen?

U moet het visum afdrukken en bij u hebben voor uw volgende reis naar Egypte. Het is altijd essentieel om het visum samen met het paspoort in uw handbagage te bewaren tijdens een reis naar Egypte. Daarnaast moet u ook andere cruciale documenten aanleveren. Zorg dus dat je op de hoogte bent van het recente reisadvies in Egypte.

 1. Wat moet ik doen als ik het visum aanvraag en de e-mail niet ontvang?

Onmiddellijk na het voltooien van de betaling van uw visumaanvraag, ontvangt u een bevestigingsbericht via uw e-mail, die een link naar uw status bevat, en laat u zien wanneer u contact moet opnemen met de immigratiedienst in geval van een uitdaging.

Als het echter niet in uw inbox verschijnt, gaat u eerst door de spam- of ongewenste map in uw e-mail. Als de e-mail niet volledig aankomt, zelfs niet nadat u deze enige tijd hebt gegeven, neem dan voor meer informatie contact op met de ambassade.

 1. Heeft COVID-19 invloed op mijn reisplannen in Egypte?

Je kunt nu Egypte bezoeken te midden van de pandemie. Het helpt echter om de geldende regels voor het coronavirus in Egypte in acht te nemen.

 1. Moet ik de ambassade van Egypte bezoeken voor mijn visum?

Als u van plan bent om Egypte te bezoeken voor een vakantie die minder dan dertig dagen duurt, hoeft u de ambassade van Egypte niet te bezoeken. U kunt uw visum aanvragen via de immigratiewebsite. Een bezoek aan de Egyptische ambassade is echter essentieel als u van plan bent daar langer dan 30 dagen te blijven.

 1. Kan ik de data van mijn reis wijzigen?

Na het aanvragen van een Visum is het niet meer mogelijk om wijzigingen aan te brengen. Het is echter niet nodig om een nieuw visum te gebruiken bij het wijzigen van uw woonplaats. Zodra u de goedkeuring van uw Egyptische visumaanvraag heeft gekregen, kunt u de geldigheidsvoorwaarden ervan zien.